To, že nám Cyberpunk 2077 nabídne hned několik možností přizpůsobení naší postavy se tak nějak dalo očekávat, ale z toho, co jsme se nyní dozvěděli jsem byl celkem překvapen a myslím si, že vy budete také. Dle oficiálního ESRB hodnocení si budeme moct přizpůsobit daleko víc než jen výšku, barvu očí, vlasů či další věci, které dnes nabízí celá řada her. Cyberpunk se toho zkrátka nebojí a vzápětí se dozvíte proč.

Shrnutí od ESRB začíná celkovým popisem hry: „Jde o RPG / střílečku z první osoby, ve které hráči přebírají roli žoldáka jménem V, který se snaží proniknout skrz otevřený svět Night City. Hráči mohou zkoumat futuristická místa, komunikovat s občany, plnit mise a zapojovat se do boje za účelem splnění různých cílů v příběhu.“

Dále pokračuje vyjmenováním různých zbraní, které mohou hráči použít, včetně pistolí, kulometů, pušek, bojových zbraní (jako jsou čepele nasazené na zápěstí a vylepšené končetiny), výbušnin pro frenetické přestřelky s lidmi i kyberneticky vylepšenými nepřáteli.

Podrobně byly také popsány násilné aspekty hry jako je rozebírání, výkřiky bolesti a stříkající krev. Zde to však ani zdaleka nekončí. V určitých pasážích hry jsou vyobrazeny mrtvoly s otevřenými hruděmi a odhalenými orgány nebo vnitřnosti. Poté shrnutí popisuje jeden z úkolů, kde budeme muset nějaké postavě přibít hřebíky ruce i nohy.

A teď ta největší bomba na závěr, kvůli které jste nejspíše klikli na tento článek. Kromě násilí a nejdůležitějších aspektů hry shrnutí také rozebírá povahu nahoty a představeného sexuálního obsahu. ESRB podrobně popisuje způsob, jakým si budete moci přizpůsobit genitálie své postavy a možnost zapojit se do sexuálních aktivit s hlavními postavami nebo prostitutkami. V tom, co je popsáno jako krátké sexuální scény z pohledu první osoby, můžete očekávat především částečnou nahotu a sugestivní pohyby. Rovněž byl zmíněn sprostý jazyk, časté odkazy na fiktivní drogy a to, že můžete pít alkoholické nápoje opakovaně, dokud se vám nezkreslí vidění.

ESRB komise už několik dlouhých let poskytuje informace o obsahu her či aplikací, aby pomohla rodičům a spotřebitelům rozhodnout o tom, zda je to pro ně vhodné, takže se můžete spolehnout, že minimálně většina výše zmiňovaného obsahu se ve hře opravdu objeví.

Od ESRB má Cyberpunk 2077 doporučení Mature, tedy pro hráče starší 17 let.

Cyberpunk 2077 vyjde 17. 9. 2020 na PC, Xbox One a PlayStation 4 17. Zároveň se o něm dozvíme více informací v rámci akce Night City Wire konající se 11. 6.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY O CYBERPUNKU 2077: