Už vás přestalo bavit jezdit po zpevněných cestách v Euro Truck Simulatoru 2 nebo v American Truck Simulatoru? Tak to by vás mohl zajímat Alaskan Truck Simulator, který vás vyzve k řízení a přežití v nejdrsnějších podmínkách. Hra se totiž zaměřuje nejen na řízení kamionu, nýbrž také na přežití v drsné divočině.

Jako řidič kamionu budete muset čelit nepředvídatelnému počasí na Aljašce a udržet svůj náklad, velkou soupravu i sebe v bezpečí v nebezpečných podmínkách. Pokud se vám podaří úspěšně doručit náklad, získáte peníze na vylepšení svého kamionu, pokud jej nebo náklad poškodíte, můžete přijít o peníze a čelit velkým dluhům.

Kromě údržby kamionu se budete muset starat také o sebe, což znamená, že se na cestách budete muset najíst a vyspat. Cestou můžete prozkoumávat mapu, nacházet nové trasy, odhalovat záhady, upravovat svůj kamion pomocí nátěrů a kochat se krajinou.

Od Alaskan Truck Simulator ale nečekejte propracovanou grafiku a podle gameplay záběrů ani extra fyziku. PC verze je v plánu na letošní roku, později se na řadu dostanou konzole PlayStation a Xbox.