Alan Wake 2 má nejen navázat na úspěšný předešlý díl, ale celé dobrodružství spisovatele thrilleru posunout na novou úroveň. K tomu pomůže nejen nová hrdinka, kterou je agentka FBI Saga Anderson, ale také samotný Alan Wake. Ten je stále uvězněn na Temném místě a my budeme mít možnost podívat se na události z dvou pohledů, protože Saga pátrá po pravdě v městečku Bright Falls a jeho okolí. Pohybuje se tedy po známém prostředí, i když dle dostupných materiálů budou mít oblasti temnější atmosféru.

Nově jsme se dozvěděli, že inspirací pro vývojáře z Remedy byly poslední díly série Resident Evil. Hororová survival série od Capcomu se zasloužila o oživení žánru. Je tak pochopitelné, že se ve finském studiu inspirovali tím, co tady skvěle funguje. Dle režiséra Kyle Rowleye v Alan Wake 2 využili pohled přes kamerou způsobem, aby zvýšili napětí. Při hraní máme pocítit klaustrofobii a být zranitelnější proti silnějším a nebezpečnějším nepřátelům. Pokud se těšíte na souboje, tak těch bude ve srovnání s prvním dílem méně. To je nakonec dobře, protože působily repetitivně.

Alan Wake 2 tak bude působit dojmem survival hororu podobně jako remaky Resident Evil, ovšem stále tady bude ono drama a psychologická část. Na vlastní virtuální kůži vše budeme moci zažít od 17. 10. letošního roku, kdy hra vyjde na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC.

Pokud čekáte na nové informace, tak na Gamescom Opening Night Live bude mít premiéru nový trailer. Tak si zapište do kalendáře 22. 8. Přenos začíná v osm večer našeho času a producent celé show, Geoff Keighley, už stihl prozradit, že v nové ukázce se podíváme do temnoty, kde je uvězněn Alan Wake.