Už od ledna 2017 víme o tom, že francouzské studio Cyanide připravuje akční RPG Werewolf: The Apocalypse – Earthblood, které je založeno na stolní hře Werewolf: The Apocalypse a zasazeno do světa World of Darkness. Titul vyjde v roce 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Autoři her jako Styx, Pro Cycling Manager nebo Blood Bowl připravují temnou alternativní verzi naší reality. Svět obývají stvoření z různých legend a mýtů. Hrát budete za vlkodlaka Cahala, který se vrací z vyhnanství, aby pomohl ohroženému klanu a zabránil narušení rovnováhy přírody. Cahal se s ostatními vlkodlaky musí postavit mocné upíří korporaci Pentex a vyhrát válku.

Příběh se odehrává na americkém severozápadě a Cahal se může transformovat do podoby vlka, člověka nebo vlkodlaka. Transformace bude důležitá pro plnění různých úkolů, včetně průzkumu prostředí, konverzace a boje. Každá forma má tedy svou specifickou hratelnost. Vlčí formu budete využívat při průzkumu, sledování, špionáži nebo při cestování úzkými průchody. Lidská podoba slouží pro interakci, ať už jde o obsluhu strojů nebo rozhovory s lidmi. Forma vlkodlaka je ideální k boji. Ale pozor, při této formě může Cahala postihnout šílenství a on nebude vědět, kdo jsou přátelé a kdo nepřátelé. Jediným způsob, jak se zbavit šílenství je zabít všechny přítomné, bez ohledu na to, co jsou zač.

K dispozici bude strom dovedností, prostřednictvím něhož je možné Cahala vyvíjet, vybrat si budete moci různé archetypy spojené se slabými a silnými stránkami. Pochopitelně se ve hře nachází i nadpřirozené dovednosti. Kromě hlavních misí nezapomněli vývojáři ani na vedlejší úkoly, které bude možné postupně odemykat.

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood zní přinejmenším zajímavě. Více informací se dozvíme na akci PDXCON 2019, která se koná od 18. do 20. října v Berlíně. Zatím se podívejte na krátký teaser a starší obrázky. Vypadá to, že se konečně dočkáme gameplay ukázky.