Tenhle tříminutový filmeček na dieselpunkovou real-time strategii Iron Harvest se vážně povedl a slouží jako lákadlo na veřejnou betu, která se dnes otevře všem zájemců na Steamu.

Video dává nahlédnout na atmosféru hry a nabízí i boje, ve kterých se proti sobě střetnou sedláci i robotičtí mechové v alternativní realitě po roce 1920, krátce po konci první světové války.

Přečtěte si také: Strategie Iron Harvest představuje frakci Rusviet s obřím mechem sekajícím nepřátele na cucky

V dnes spuštěné veřejné betě si vyzkoušíte všechny tři frakce (Polania, Saxony či Rusviets). Každá se vyznačuje vlastní sestavou jednotek zahrnující pěchotu, hrdiny i masivní mechy. Kromě jedné singleplayerové mise nebudou k vyzkoušení chybět multiplayerové režimy 1v1, 2v2 a 3v3.

Iron Harvest vyjde 1. 9. letošního roku na PC s českými titulky. Později budou následovat verze pro PlayStation 4 a Xbox One, u nich ale čeština potvrzena dosud nebyla.

Popis hry

V Iron Harvest se vám pod ruce dostanou obrovské dieselpunkové mechy, s nimiž projdete třemi poutavými příběhovými kampaněmi nabízející více než 20 misí. Hrát můžete nejen sami, ale také v kooperaci a potyčkách (skirmish). Kampaní vás bude provázet 9 charismatických hrdinů a jejich mechovští společníci napříč Evropou. Celkem na vás čekají tři odlišné frakce s více jak 40 jednotkami – nedávno byla představena frakce Rusviet s obřím mechem sekajícím nepřátele na cucky.

„Tradice se střetává s vědeckým a technologickým pokrokem, zatímco Evropa se stále zotavuje z brutálních bitev světové války. Města se pomalu obnovují a na venkově začala éra železné sklizně. Farmáři objevují pozůstatky majestátních kráčejících strojů, se kterými se bojovalo na bojištích během světové války. Uprostřed tohoto chaosu se objevuje nová hrozba, která ohrozí existenci samotné Evropy. Tajné síly se všemožnými prostředky snaží destabilizovat celé země a hodlají opět zapálit svět a konečně se chopit kontroly,“ popisuje hru tisková zpráva.