Microsoft po spojení s Activisionem Blizzard chce sjednotit celou komunitu Call of Duty a nabídnout na všech platformách stejný zážitek a totožný obsah bez nějakých exkluzivit. Bude tedy úplně jedno, zda hrajete na PlayStationu, Nintendu, Xboxu nebo PC.

Prohlásil to Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu, v oficiální podcastu Xboxu. Call of Duty má být na všech platformách stejné, rozdíly budou akorát v rozlišení, grafice a výkonu v závislosti na jednotlivém hardwaru. Tím pravděpodobně narážel na mnohem slabší Switch. Nicméně, cílem je, aby se všichni cítili být součástí.

Jak víme, Microsoft podepsal smlouvu se Sony a Nintendem, že Call of Duty bude na PlayStation a Nintendo vycházet nejméně po dobu 10 let.

Nechceme Call of Duty využívat k prodeji konzolí Xbox. Byli jsme na druhé straně všech těch skinů, časových exkluzivit a dokonce i této bety (Call of Duty: Modern Warfare 3, poz. redakce), která nebyla na Xboxu první týden. Nemyslím si, že to pomáhá komunitě, není to dobré ani pro hru,“ uvedl Spencer.

Vedoucí Xboxu potvrdil dřívější informace od Activisionu Blizzard, že hry se do Game Passu dostanou až v roce 2024. Kvůli nejistotě v rozhodování britského úřadu týmy Microsoftu nespolupracovaly s Activisionem Blizzard před schválením akvizice. S prací tak začínají až nyní. U Bethesdy v roce 2021 to bylo jinak a Microsoft první tituly přidal hned po dokončení spojení.

Activision Blizzard dříve potvrdil, že hry Call of Duty: Modern Warfare 3 a Diablo 4 budou dostupné v Game Passu v roce 2024. Očekává se přidání i dalších her, včetně těch starších. Ty má Spencer v lásce a rád by se vrátil ke starým značkám. Za příklad dal remaster střílečky Quake 2 z katalogu Bethesdy. K takovým činným je ale potřeba mít motivovaný tým.

„Díky Game Passu máme možnost vybrat si každý rok pár sérií a oživit je. Pokud se týmy budou chtít vrátit k některým franšízám, které máme, a plně se na ně soustředit, budu je v tom podporovat,“ dodal.

Slov Spencera se rychle chytil Samuel Villarreal, inženýr ze studia Nightdive, a na X napsal, že jeho tým by rád pracoval na kultovních hrách Heretic a Hexen. Stejný tým vytáhl z hrobu značky System Shock, Turok nebo Shadow Man.

Activision Blizzard vlastní také například Prototype, Spyro, Crash Bandicoot, Tony Hawk's Pro Skater, Gun, King's Quest, DJ Hero, Empire Earth, Gabriel Knight, Pitfall, True Crime, Phantasmagoria, Singularity, Soldier of Fortune nebo Tenchu.