Pokračování simulátoru MudRunner se blíží. Prostřednictvím traileru oznámily společnosti Saber Interactive a Focus Home Interactive datum vydání. SnowRunner vyjde 28. 4. 2020 na PlayStation 4, Xbox One a PC. PC verze se bude prodávat exkluzivně na Epic Games Store.

„Díky novému grafickému enginu a vylepšené fyzikální simulaci ve SnowRunneru usednete do sedadla výkonných vozidel a budete dobývat divoká otevřená prostředí. Připravili jsme více než 40 značek vozidel, včetně Western Star, Ford, Chevrolet a Freightliner,“ píšou vývojáři v tiskové zprávě.

Velkou změnu u SnowRunneru představuje nové sněhové prostředí s jedinečnými výzvami, které musíte překonat. Kromě klasického bláta a vody jde o sníh, led a zamrzlá jezera. Během jednotlivých misí a úkolů budete rozšiřovat a vylepšovat svůj vozový park, abyste mohli lépe čelit nebezpečnému prostředí. Své vozy můžete vylepšit o sací šnorchly, dát na pneumatiky řetězy, lepší nárazník, vysoké odpružení, světlomety a mnoho dalších vylepšení.

SnowRunner bude možné hrát v singleplayeru, případně s kooperaci v dalších třech hráčích. Na PC se počítá s plnou podporou modifikací od komunity. Mody by se měly později rozšířit i na konzole.

Co se prostředí týče, tak v den vydání budou tři regiony: Michigan, Aljaška a ruský Taymir (Tajmyrské jezero) s bažinami. Každá oblast se skládá z několika map, mnohé z nich jsou několikrát větší než mapy v MudRunneru.