Dnes pro Gran Turismo 7 vychází velká aktualizaci 1.29. Ta přináší nejen nové vozy a další trať, ale také lepší umělou inteligenci a očekávanou podporu PlayStation VR2.

Začneme novými automobily. Do hry bude přidáno pět nových vozů, od ikonických legend až po Italdesign Vision Gran Turismo. Konkrétně Citroën DS 21 Pallas '70, Honda RA272 ʼ65, silniční model Italdesign EXENEO Vision Gran Turismo, offroadový model Italdesign EXENEO Vision Gran Turismo a Porsche 911 Carrera RS (901) '73.

Novou tratí je klasické Gran Turismo Grand Valley, které se do série vrací se zcela novým vzhledem. Plná podoba Highway 1 je náročná trať s vysokorychlostními úseky, které se jezdí na plný plyn, i se sevřenými točitými technickými zatáčkami. Kratší, 2000 m dlouhý podoba Jih se vyznačuje prudkými výškovými změnami a slepými zatáčkami, které jezdce udržují ve střehu. Rozsáhlé prostředí, kde se oceán setkává s horami, a rozsáhlé mostní a tunelové úseky vytvářejí dynamickou lokalitu, která opět přináší vzrušující atmosféru jízdy po úžasných točitých přímořských silnicích.

V sekci vybraných režimů Scapes najdete Etapy driftu a Pohybujte fotoaparátem nahoru a dolů. Když poprvé spustíte Fotografování driftu, tak bude k dispozici výukový program, který vás provede všemi kroky při fotografování driftu. Postupujte podle rad na obrazovce a bavte se při pořizování dokonalých snímků driftu.

SOUBOJE S GT SOPHY

Na konzoli PlayStation 5 v časově omezeném závodě Race Together můžete vyzkoušet závodění proti umělé inteligenci GT Sophy, která je vyvinuta ve spolupráci se Sony AI. Tento herní režim je v době konání závodu přístupný prostřednictvím banneru v pravém horním rohu mapy světa. Odemknut ho budete mít po dosažení sběratelské úrovně 6.

Závod Race Together byl navržen tak, aby byl přístupný hráčům všech úrovní dovedností a aby se hráči mohli utkat s jezdci řízenými GT Sophy v závodech různých úrovní obtížnosti na čtyřech tratích. Mohou se také rozhodnout, že se s GT Sophy utkají v závodě 1 proti 1 za stejných podmínek. Zažijte závodění jeden na jednoho z takové blízkosti, jak jste to dosud nezažili. V průběhu závodu se GT Sophy také vyjadřuje k hráči pomocí emotikonů.

Tyhle čtyři speciální závody budou dostupné do konce března.

PODPORA PLAYSTATION VR2

Už zítra vychází nová generace headsetu pro virtuální realitu. Aktualizace 1.29 přidává plnou podporu PS VR2. Kromě toho, že si budete moci užít všechny závody (včetně online závodů) a herní režimy (s výjimkou režimu Rozdělená obrazovka), tak si užijete i exkluzivní VR Showroom, kde si prohlédnete modely vozů ve vysokém rozlišení v různých prostředích a za různých světelných podmínek.

„Hra plně využívá možnosti nové generace PS VR2. Využívá optimalizované mapování HDR tónů, foveální vykreslování pomocí funkce sledování očí (technologie, která vykresluje oblasti obrazovky, na které se hráč přímo dívá, ve vysokém rozlišení) a dynamickou podporu 3D zvuku, díky čemuž poskytuje dosud nejúchvatnější hraní,“ uvádějí vývojáři.