Nová cenová politika Unity je kontroverzní, vývojáři volají po změně a upozorňují, že poplatky za instalaci her mohou mít na jejich tvůrce velmi negativní vliv. Vývojáři často mluví o ztrátě důvěry v Unity a spousta z nich chce u své hry změnit engine. Někdo to ale včera přehnal a vyhrožoval smrtí. Na to vedení Unity reagovalo uzavřením kanceláří v Austinu a San Franciscu. Kanceláře budou zavřeny do konce týdne a zrušeny byly všechny schůzky.

„Byli jsme upozorněni na potenciální hrozbu pro některou z našich kanceláří. Přijali jsme okamžitá a proaktivní opatření, abychom zajistili bezpečnost našich zaměstnanců, která je pro nás nejvyšší prioritou. Do konce týdne zavíráme naše kanceláře, které by mohly být potenciálním cílem této hrozby, a plně spolupracujeme s orgány činnými v trestním řízení při vyšetřování,“ uvedl mluvčí Unity pro PC Gamer.

Podle informací serveru Polygon měl smrtí vyhrožovat zaměstnanec svému zaměstnavateli prostřednictvím sociálních sítí. Na jedné z plánovaných schůzek měl vystoupit generální ředitel Unity John Riccitiello a vyjasnit nové poplatky, které mají být zavedeny od 1. 1. 2024.

Zaměstnanec Unity mohl být k tomuto činu dohnán zjištěním, že šéfové společnosti prodali akcie několik týdnů před oznámením o nových poplatcích. Podle zjištění mělo několik vedoucích prodat tisíce akcií. Sám Riccitiello měl dle zprávy serveru Guru Focus 6. 9., tedy týden před oznámením, prodat 2 000 akcií. Letos dohromady prodal 50 610 akcií a žádné nekoupil. Prezident Tomer Bar-Zeev měl zase 1. 9. prodat 37 500 akcií za zhruba 1 406 250 dolarů a ředitel představenstva Shlomo Dovrat prodal 68 454 akcií za 2 576 608 dolarů.

Unity3D v plamenech