Kompetitivní týmová střílečka Rainbow Six Siege se stále drží i více než pět let po svém vydání a jak dokazuje starší roadmapa, Ubisoft nehodlá s podporou hry nijak polevit. Druhá ze čtyř operací - operace Steel Wave - aktuálně běží a do hry přidala dva nové operátory (Ace a Melusi) a přepracovanou mapu House.

Pokud jsou předchozí ročníky nějakou indícií, třetí operace bychom se měli dočkat za přibližně tři měsíce a čtvrté až úplně k Vánocům. Už nyní se ale na internet dostaly informace a ukázky z toho, co nás právě v následujících dvou operacích čeká.

V komunitě Rainbow Six Siege se známý dataminer Zer0Bytes_ na Redditu pochlubil s novými záběry ukazující nejen dva nové operátory, ale také přepracované mapy Skyscraper a Chalet. Všechno je pochopitelně nedokončené a spousta věcí chybí, nebo se může do vydání změnit, nicméně to vypadá, že to nejhlavnější zůstane.

Prvním novým operátorem je Scout, který bude zjevně fungovat jako dříve avizovaný crossoverový operátor mezi sériemi Rainbow Six a Splinter Cell. Nejedná se sice o samotného Sama Fishera, ale Scoutův bullpup SC3000K (zjevně inspirovaný Fisherovými puškami SC) a ikonické noční vidění visící z batohu je nezaměnitelné.

Pokud jde o jeho gadget, tím jsou čtyři kamerky, které lze kamkoliv rozestavět a poté s nimi střílet.

Druhým operátorem je pak Aruni z Thajska. V jejím případě je nejzajímavější hlavě gadget Surya Gate, který dokáže do futer dveří nebo průchodů pustit laserovou „bránu”. Tou lze normálně projít, přičemž nepřátelské hráče poškodí o 40 bodů a po druhém průchodu se brána vypne.

Její další zajímavostí je také bionická ruka, která jí dovolí ve zdech vytvořit vcelku velké díry.

Dalšími velkými změnami v následujících operacích budou přepracované mapy Skyscraper a následně Chalet. Samotná videa o určitých změnách hovoří sama za sebe, nicméně je nutné stále dodat, že se v jejich případě může do vydání cokoliv změnit.

Nicméně to není ještě všechno, co uniklo. Na veřejnost se totiž dostaly i první obrázky nových zaměřovačů a v prvním videu je také na začátku vidět nový univerzální gadget pro hard breaching, o jehož příchodu se mluví už nějakou dobu. V aktuální chvíli to musíme všechno brát jako nepotvrzené informace, protože při vydání mohou změny nastat skutečně jakékoliv. Jde ovšem o krásný pohled na to, na co se můžeme do konce roku těšit.