Už žádné nic neříkající teasery a skrývání. Britské studio Strikerz vytáhlo hlavu z písku a přináší dlouhé záběry z hraní UFL, nové fotbalové hry, která se hodlá čelem postavit konkurenci od EA Sports a Konami.

V osmiminutovém videu se můžeme podívat na celý druhý poločas západu Fevern FC vs. Styxflows FC. Jde o smyšlené týmy, ale tvůrcům se postupně daří získávat licence, i když s EA Sports budou těžko soupeřit.

UFL má zatím podepsané týmy West Ham United, Borussia Mönchengladbach, AS Monaco, Celtic Glasgow, Rangers, Šachtar Doněck, Besiktas, Bayer Leverkusen a Sporting CP, stejně tak hráče jako Cristiano Ronaldo, Roberto Firmino, Kevin De Bruyne, Oleksandr Zinchenko a Romelu Lukaku. Ti jsou zároveň ambasadory.

Ve videu si máme všímat kvality animací pocházejících z nového systému. Vývojáři si uvědomují, že je před nimi ještě poměrně dost práce. Video je z alfa verze z ledna letošního roku.

Hra slibuje především férovost vůči svým hráčům. Hratelnost má být postavena na dovednostech a ne na mikroplatbách.

„Jsme fotbaloví fanoušci a vášniví hráči – fotbalové videohry hrajeme už léta a přesně víme, co lidé chtějí v simulaci vidět. Chceme od základu přetvořit fotbalové videohry a nabídnout hráčům po celém světě revoluční, vzrušující a poctivý herní zážitek,“ tvrdí Eugene Nashilov, generální ředitel Strikerz Inc.

„Ve Strikerz Inc. si velmi vážíme toho, co bylo v průběhu let ve fotbalových hrách vytvořeno. Zároveň však cítíme, že komunita touží po změně. Naším cílem s UFL je vytvořit hru, která bude odolná vůči problémům, jež blokují pokrok v tomto žánru,“ dodal.

Zatím nevíme, kdy UFL vyjde. Dorazit má jako free-to-play pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.