EA Sports FC si na novou konkurenci bude muset počkat. Společnost Strikerz Inc krátce před vydáním odkládá UFL. Bezplatná fotbalová hra dorazí na PlayStation 5 a Xbox Series X/S o tři měsíce později.

Původně se mělo UFL postavit EA Sports FC 25 a eFootballu od Konami už za necelých deset dní. 12. 9. již ale neplatí. Nyní je UFL slibováno až 5. 12. tohoto roku. Hráči s předobjednávkou si budou moci zahrát od 28. 11. Ano, free-to-play fotbal si bude možné v předstihu koupit v takzvaných pre-order balíčcích za 15 eur.

„Nebylo to snadné rozhodnutí, ale po analýze vaší zpětné vazby a mnoha herních dat jsme se rozhodli vydání UFL přesunout,“ dočteme se v prohlášení. Tvůrci se chlubí, že veřejných bet se zúčastnilo dva miliony hráčů.

„Rádi bychom vám vysvětlili, proč jsme se tak rozhodli a co to pro vás znamená. I když bychom mohli hru vydat podle plánu, věříme, že nám trochu více času umožní poskytnout co nejlepší zážitek,“ dočteme se dále.

„Většina problémů souvisí s leštěním a dolaďováním prvků, které přispívají k celkovému dojmu ze hry. Chápeme, že neexistuje recept na dokonalou fotbalovou hru, ale je pro nás nezbytné, abychom zajistili, že hra splní naše vysoké standardy – a vaše očekávání,“ dodávají autoři, kteří chtějí přinést fair-to-play a upřednostnit dovednosti před utrácením.

Verze pro počítače oznámena nebyla. Místo toho se ví, že v roce 2023 měl do UFL investoval sám Cristiano Ronaldo. Hvězdný Portugalec měl na vývoj dát 40 milionů dolarů. Mimochodem, původně se říkalo, že UFL vyjde v roce 2022 a potom 2023.