Propouštění pokračuje. Ubisoft oznámil vyhazov několika desítek zaměstnanců. Francouzská společnost se rozloučila s více než 30 vývojáři ze studia v Torontu. Tady vzniká remake Splinter Cella. Navíc tým pomáhá s vývojem Prince of Persia: The Sands of Time Remake, který vedou jejich kolegové z Montrealu.

Podle Ubisoftu je propouštění součástí cílené reorganizace, která je nutná k tomu, aby firma mohla splnit svůj ambiciózní plán. Z toho důvodu přišlo o práci 33 členů týmu. Dotčení mají mít plnou podporu, včetně odstupného a kariérní pomoci.

Otázkou je, jak se tyto škrty dotknou připravovaných titulů. Ubisoft pochopitelně v prohlášení uvádí, že jeho plán zůstává nezměněn a týmy v Torontu pracují na remaku Splinter Cella a dalších projektech. Ty nebyly blíže specifikovány. Jak je ale u Ubisoftu mnoho let zvykem, tak studia po celém světě spolupracují a společně vytvářejí jednotlivé tituly. V případě Toronta se neoficiálně mluví o pomoci s Far Cry 7.

Připomeňme, že do konce května tohoto roku přišlo v herním průmyslu letos o práci více než 10 000 lidí. Nyní je to 10 800 lidí, zatímco za celý loňský rok to bylo 10 500 lidí. Zaměstnanci jsou propouštěni z důvodu optimalizace pracovních procesů a šetření společností, které za covidu výrazně nabíraly.

Ubisoft letos uvedl na trh Prince of Persia: The Lost Crown a Skull and Bones. Také spustil bezplatnou střílečku XDefiant a chystá se na vydání Star Wars Outlaws a Assassin's Creed Shadows. Kromě toho nadále rozšiřuje The Crew Motorfest, Rainbow Six: Siege a For Honor.