Podle pracovního inzerátu se zdá, že Ubisoft chystá návrat značky Might & Magic. Vypovídá o tom hledání senior brand manažera do studia v Šanghaji. Nový zaměstnanec bude mít na starost vysokorozpočtový Might & Magic.

„Připojte se k ambicióznímu týmu a pomozte znovuobjevit jednu z největších fantasy licencí v historii videoher,“ píše se v inzerátu.

Might & Magic se řadí mezi významné série. Značka vznikla v roce 1986, kdy vyšel Might and Magic Book One: The Secret of the Inner Sanctum pro Apple II, Mac, MS-DOS, Commodore 64, NES, MSX a PC Engine. Od té doby v rámci hlavní série vyšla řada her a různé spin-offy.

Sérii původně vyvinula firma New World Computing (která byla později začleněna do 3DO), ale po krachu 3DO převzala v roce 2003 práva na tuto sérii za 1,3 milionu dolarů společnost Ubisoft. Zatím poslední díl série, Might & Magic X: Legacy, vyšel v roce 2014 pro PC a Mac od Limbic Entertainment. To byl také jeden z těch lépe přijatých dílů, ovšem servery jsou nyní vypnuty.

Ubisoft se po převzetí značky snažil o několik spin-offů Heroes of Might & Magic a v letech 2019 a 2020 přivedl na svět dva mobilní tituly.

Základní premisou série jsou RPG prvky, středověký fantasy svět a pohled z první osoby. S postavami různých tříd procházíte všelijaké dungeony a bojujete s monstry.

Vypadá to, že Ubisoft se rozhodl nám v nadcházejících letech přinést své známe značky. Už v březnu vyjde The Settlers a vrací se také Prince of Persia.