Začíná v tom být chaos. Včera jsme psali, že PlayStation 5 nepodporuje uložené pozice z PS4 u vylepšených her. S informací přišel Gene Park z Washington Post a potvrzení jsme dostali i od tvůrců Yakuza: Like a Dragon, kteří na sociální síť Twitter napsali, že hráči z PS4 nebudou moci pokračovat v příběhu hry na PS5. Poté ale svůj tweet smazali.

Nyní přichází se zprávou studio Insomniac Games, které u Spider-Man: Miles Morales potvrzuje cross-save mezi PS4 a PS5 verzí. Ovšem nevíme, jak přesně bude přenos fungovat. Podrobnosti se máme dozvědět později. Možností je ale více. Může to být přes USB nebo přes cloud. V druhém případě je ale možné, že bude vyžadováno předplatné PlayStation Plus.

Pokud by PlayStation 5 ve větší míře nepodporovala přenos uložených pozic z PS4 her, tak to může být problém. Zejména když vezmeme v potaz nedostatek kusů konzolí na den vydání. Mnozí hráči musejí čekat na druhou větší várku konzolí, která má dorazit až na začátku roku 2021. Doufejme, že Sony brzy vše oficiálně objasní.

Přečtěte si také: Peter Parker, nebo Miles Morales? V Insomniac Games mají jasno o novém Spider-Manovi

Každopádně, Spider-Man: Miles Morales vyjde 19. 11. letošního roku na PS4 a PS5. Dodejme, že Spider-Man Remastered uložené pozice z PS4 podporovat nebude, ale tam je to z důvodu toho, že je remaster brán jako samostatná hra - v tomto případě dokonce nebude ani bezplatné vylepšení pro majitele PS4 verzí.