Mortal Kombat je série, které drby nejsou cizí. Ale zatímco fanoušci spekulují, kteří bojovníci se ve hře objeví skrz DLC, něco se šeptá i kolem původní trilogie. Remastery prvních tří Mortal Kombatů jsou sen mnoha hráčů bojovek a podle tweetů CEO studia Eyeballistic Joea Trescy můžeme být blízko jejich oznámení.

Tresca na konci června tweetnul obrázek z druhého Mortal Kombatu. „Neříkám nic, jen říkám, že připravujeme něco speciálního u nás, v Eyeballisticu,“ píše v tweetu. Obrázek je značně remasterovaný oproti původní verzi, a tak ihned evokuje, že Tresca mluví o potencionálním remasteru.

Poté Tresca tweetnul další obrázek, tentokrát z prvního Mortal Kombatu. „Můžeme zapomenout na hru, která to všechno začala?“ ptá se.

Kromě spekulací, že Eyeballistic dělá na remasterech, obrázky také vzbuzují otázku, zda při jejich tvorbě nebyla použita AI, popřípadě, zda AI nebude používána při tvorbě remasterů. Při bližším ohledání skutečně můžeme nalézt nesrovnalosti, které mohou vzniknout při generování obrázku pomocí umělé inteligence.

Každopádně fanoušci se proti použití AI začali negativně vyjadřovat. „Upřímně, tohle vypadá strašně, pane. Pokud vážně používáte AI, tak fanoušci z toho nadšení nebudou,“ píše jeden z komentujících. Tresca v žádném tweetu použití AI nevyvrátil.

Zajimavá ale byla odpověď na jeden z tweetů, kde se fanoušek dožadoval remasteru spin-offu Shaolin Monks. „Je to na mém bucket listu. Spolu s remakem Mortal Kombat 4,“ odpověděl Tresca.

Eyeballistic už dříve pracoval na remasteru původní trilogie. MKHD byl fanouškovský projekt, který měl požehnání od Warner Bros. Ti ale změnili názor a v roce 2019 projekt zatrhli ze strachu, že by snížil prodeje Mortal Kombat 11. Ačkoliv se Warner Bros. ani tvůrci série z NetherRealm k Trescovým tweetům nevyjádřili, není nerealistické, že by jeho týmu remastery svěřili.

Nejde také o jediný pokus o předělání her do moderní podoby. V minulé dekádě pracovali Other Ocean Interactive na Mortal Kombat HD Arcade Kollection, z projektu se pak ale nakonec stal pouhý port pro tehdejší generaci konzolí.