Wargaming oznámil spuštění své dosud největší charitativní iniciativy. Vyzývá své hráče k podpoře Ukrajiny napříč svými šesti hrami, včetně World of Tanks a World of Warships.

„Ve Wargamingu milujeme válečné hry, ale skutečnou válku nesnášíme. A toto téma je pro nás obzvlášť citlivé, protože v Kyjevě máme celé studio, které tvrdě pracuje na World of Tanks a dalších produktech navzdory všem hrůzám, které jejich země denně prožívá,“ vysvětluje v tiskové zprávě původem běloruské studio.

V uplynulém roce společnost přispěla na pomoc ukrajinským civilistům, včetně 1 milionu dolarů na lékařskou pomoc a vybavení během prvního týdne války. Jedná se pouze o jednu z mnoha kampaní. Mimo jiné Wargaming přispěl ještě 100 000 dolary obětem katastrofy v Kachovce a stovky jeho zaměstnanců přispívají z vlastní iniciativy, zahájili interní sbírku a shromáždili 200 000 eur na nákup sanitních vozů pro ukrajinské zdravotníky.

„Věříme v sílu jednoty a jsme odhodláni pokračovat v našem úsilí. Nyní vyzýváme všechny naše hráče, aby se k nám připojili a podpořili ty, kteří byli postiženi válkou, a spouštíme náš největší charitativní projekt – Wargaming United,“ pokračuje firma.

V šesti hrách Wargamingu – World of Tanks, World of Tanks Blitz, World of Tanks Modern Armor, World of Warships, World of Warships: a World of Warplanes – jsou dostupné speciální balíčky s ukrajinskou tématikou a prvky pro přizpůsobení. Vše vytvořili umělci ze studia Wargaming Kyjev.

„Díky těmto časově omezeným nabídkám mohou hráči nejen pomoci těm, kteří to potřebují, ale také získat hodnotný herní obsah a zároveň vyjádřit svou podporu. Z každého zakoupeného balíčku Wargaming United věnujeme 100 % na UNITED24, oficiální fundraisingovou platformu Ukrajiny, na nákup sanitek C-Type, které se ujmou záchrany životů. Sanitky typu C jsou vysoce specializovaná vozidla, vybavená nezbytnými defibrilátory, monitory srdeční činnosti, kyslíkovými cisternami a zařízeními pro umělou plicní ventilaci, která jsou potřebná k udržení zraněných při životě, dokud se nedostanou na operační sál. Každá financovaná sanitka znamená stovky zachráněných životů,“ dodává studio.

Balíčky budou k dispozici od 18. 10. do 1. 11. Více informací se o Wargaming United dozvíte zde.