Studio Mojang vyslyšelo nespokojené fanoušky. Na oficiálních stránkách Minecraftu oznámilo změnu strategie v dalším vývoji tohoto kostičkového fenoménu. Tvůrci se zavázali k častějšímu vydávání menších aktualizací s novým obsahem. Dosud se soustředili na větší aktualizace.

„Víme, že chcete nový obsah v Minecraftu častěji, proto měníme přístup. Namísto jedné bezplatné aktualizace každé léto, jak jsme to dělali dosud, budeme nyní v průběhu roku vydávat několik bezplatných aktualizací. Tyto patche budou mít různou velikost a umožní vám se častěji vracet do hry a objevovat nové funkce a možnosti,“ dočteme se v prohlášení.

Současně vývojáři mění formát akce Minecraft Live. Prezentace se nebude konat jednou ročně, ale každých šest měsíců. Jejím úkolem bude představit nový obsah, který brzy dorazí do hry, i novinky plánované do budoucna. Přenos má být cílenější a jeho součástí už nebude hlasování o nového moba. Autoři tedy vyslyšeli kritiku na každoroční hlasování. Petice na Change.org měla více než půl milionu podpisů.

Další důležitou novinkou je potvrzení nativní verze Minecraftu pro PlayStation 5. Port je ve vývoji společně s vylepšením multiplayeru, včetně vyhledávání a spojování s přáteli. O tom se ale podrobnosti dozvíme později.