Studio Mojang potvrdilo konec vývoje Minecraft Dungeons. Multiplatformní dungeon crawler spin-off známého kostičkového dobrodružství sice nedávno překonal hranici 25 milionů unikátních hráčů, ale plány se nemění. Už v listopadu loňského roku, když vyšla aktualizace 1.17, bylo řečeno, že jde o poslední velké obohacení hry, protože tým se přesouvá na nové projekty. Ty mají do světa Minecraftu přinést nové zážitky.

„Minecraft Dungeons začal jako projekt zrozený z vášně, inspirovaný naší láskou ke klasickým dungeon crawler hrám a přetvořený do zcela nového zážitku ve stylu Minecraftu. Ale byla to láska hráčů, díky níž se hra rozrostla a vzkvétala, což nám umožnilo pokračovat v dobrodružství. Překonalo to naše nejdivočejší sny a jsme na to hrdí a vděční, že jsme měli to potěšení budovat hru společně s takovou komunitou,“ uvedli autoři v prohlášení a připomenuli další biomy, nepřátele a předměty z celkem šesti rozšíření.

Jedním z těch nových zážitků je akční strategie Minecraft Legends, kterou ale hráči přijali rozporuplně. Tak uvidíme, co pro nás v Mojangu chystají dál.

Minecraft Dungeons je dostupný pro Xbox Series X/S, Xbox One, PS4, Nintendo Switch a PC. Najdete ho také v Game Passu.