Propouštění v herním průmyslu pokračuje. Početný seznam se rozšiřuje o Avalanche Studios. Tvůrci her Just Cause, Contraband, Mad Max a Rage 2 (s vývojem pomáhali) oznámili, že se chystají propustit přibližně 9 procent zaměstnanců a zavřít dvě studia v New Yorku a Montrealu. Dohromady jde o nějakých 50 lidí. Kanceláře ve Stockholmu, Malmö a Liverpoolu zůstanou.

„Je to mimořádně obtížné rozhodnutí, ale věříme, že je nezbytné pro zajištění stabilní a udržitelné budoucnosti společnosti,“ dočteme se v prohlášení. „Nyní se soustředíme na podporu všech zaměstnanců Avalanche v tomto náročném období. Jsme vděční za neocenitelný přínos odcházejících a jsme i nadále odhodláni vytvářet neuvěřitelné herní zážitky pro naše hráče.“

Studio Avalanche v Montrealu bylo otevřeno teprve v říjnu loňského roku. Postupně mělo nabrat více zaměstnanců a pomoci s vývojem her, včetně nového dílu výbušné akční série Just Cause a kooperativního Contrabandu, který vzniká ve spolupráci s Xbox Game Studios. Pobočka v New Yorku fungovala od června 2022.

Jen v roce 2023 o práci v herním průmyslu dle odhadů přišlo více než 10 000 lidí. Propouštěli herní giganti jako Microsoft, Sony, Riot Games, Electronic Arts nebo Embracer Group. Letos se k nim přidalo např. Take-Two Interactive, Square Enix a opět Microsoft, který zavřel Arkane Austin a Tango Gameworks.