Fanoušci Days Gone už oplakali, že druhý díl nevznikne. Místo pokračování motorkářské postapokalyptické akce v Bend Studios chystají zbrusu novou značku, která využije zkušenosti z otevřeného světa Days Gone a přidá multiplayer.

Čerstvý náborový inzerát na webových stránkách studia hledá nového vedoucího projektového manažera, který má praktické zkušenosti na vedoucích pozicích s vydáním AAA live service her. Máme tak potvrzeno, že půjde o live service.

Podle spekulací má nový projekt od Bend Studios běžet na Decima enginu od Guerrilla Games. Tato technologie pohání Horizon Zero Dawn, Horizon: Forbidden West a Death Stranding od Hidea Kojimy.

Sony měla s live service velké ambice. Japonské společnosti se ale nepodařilo změnit své týmy, které byly zvyklé vytvářet čistě příběhové hry pro jednoho hráče. Už stihla zrušit samostatný multiplayerový projekt ze světa The Last of Us od Naughty Dog a onlinovku se Spider-Many od Insomniac Games. Mezitím má velký úspěch kooperativní střílečka Helldivers 2, co vyšla letos na PlayStation 5 a PC.

Zajímavé je, že Days Gone 2 se nedočkáme, ale filmu ano. Těšit se můžeme na motorkářskou baladu.