Sony omylem potvrdila, že dnes odpoledne bude opravdu představena PlayStation 5 Pro. Správce YouTube kanálu PlayStation nahrál video a pojmenoval ho PS5 Pro. Vše zachytil Warior64.

Video bude mít 9 minut a vystoupí v něm Marek Cerny, hlavní architekt PlayStationu 5.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Společnost Sony právě oznámila novou prezentaci. Povede ji Mark Cerny, hlavní architekt konzole PlayStation 5. Bude mít devět minut a zaměří se na PS5 a inovace v herních technologiích.

Stream bude vysílán v angličtině na PlayStation YouTube, 10. 9. v 17:00 našeho času. Jak víme, dlouho se spekuluje o výkonnějším modelu. Takzvaná PlayStation 5 Pro má vyjít koncem letošního roku. S největší pravděpodobností bude představena právě v tomhle novém videu.

Leaker Ignus minulý týden psal, že v následujícím týdnu bude potvrzena PS5 Pro. Na konec září potom sliboval State of Play, kde má Sony představit připravované hry od PlayStation Studios. Tak uvidíme, zda se vyplní i tohle.

Pro PS5 Pro má být klíčová technologie PlayStation Spectral Super Resolution (zkráceně PSSR). Fungovat bude podobně jako DLSS od Nvidie a FSR od AMD. Půjde tedy o upscaling zlepšující vizuální kvalitu her a současně bude snižovat rozmazání obrazu a umožní více využívat ray tracing efekty.