Stále častěji se mluví o PlayStation 5 Pro. Příchod výkonnější verze současné generace konzolí od Sony je pouze otázkou času. Teď to vypadá, že na přestavení nebudeme čekat tak dlouho.

Japonská společnost má na příští týden plánovat velké oznámení. Má k němu dojít v úterý, nebo ve středu. Nemá to být ale klasická prezentace. Dle mnohých zdrojů má jít o článek na oficiálním blogu PlayStation. Poté má mezi 19. a 20. 9. následovat State of Play.

Informace přinesl leaker Ignus, který dříve správně avizoval květnové State of Play a také rozšíření pro Black Myth: Wukong. Podle něj je divné, že Sony oddělila tyto dvě věci a týden po velkém oznámení má být State of Play.

Očekává se, že příští týden bude potvrzena PS5 Pro a na State of Play potom uvidíme připravované hry od PlayStation Studios. Takže by mělo dojít na dlouho očekávaná pokračování, případně nové značky. K nim se pravděpodobně přidají tituly od partnerů.

Co se PlayStation 5 Pro týká, vydání se očekává v listopadu tohoto roku a prodávat se má za 599 eur bez Blu-ray mechaniky. Někdo zase píše o ceně 600 až 650 dolarů s uvedením na trh během Black Friday (25. až 29. 11.).