Není čas ztrácet čas. V Larian Studios po obrovském úspěchu Baldur's Gate 3 začínají svou pozornost směřovat k další hře. RPG posbíralo nejvíce ocenění Hra roku 2023, ale zakladatel a generální ředitel Swen Vincke se svým věrným týmem pracuje na prvním aktu nového projektu. Zbytek se nadále věnuje Baldur's Gate 3.

Vincke se s touto informací pochlubil za sociální síti X, kde uvedl, že po čtyřech měsících přepisování, přepracování a zavrhování nápadů konečně přišel na to, jak má vypadat první akt věci, na které pracuje.

„Tento druh práce může být opravdu frustrující, pokud se zaseknete, ale nejdůležitější je nikdy se nevzdávat a zůstat sebekritický, i když se situace zdá beznadějná,“ pokračoval Vincke s tím, že při tvůrčí práci může někdy trvat, než najdete správnou cestu.

Závěrem upozorňuje, že to nemáme brát jako oznámení ani lákání. Na to je ještě čas. Na druhou stranu, rozsáhlé Baldur's Gate 3 se skládá ze tří aktu, takže Vincke v případě nového projektu odvedl už kus práce. Co přesně to je, tak to se dozvíme až kdovíkdy. Hráči mezitím spekulují, zda jde o nějakou úplně novou hru, velké rozšíření pro Baldur's Gate 3 nebo návrat Divinity.

Baldur's Gate 3 si můžete zahrát na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.