Zábavná budovatelská a manažerská strategie Tropico 6 obdržela nový dodatečný balíček s názvem New Frontiers. Ten je dostupný na PC za necelých 15 eur a 15. 12. se dostane také na konzole.

Obsah DLC je primárně určen pro sandboxový režim a endgame, přináší totiž komplex kosmodromu, kde budete stavět rakety, abyste mohli dobývat vesmír. Své obyvatele můžete vystřelit na Mars. Místní kolonie vám bude přinášet bonusy. Nebo můžete na rudou planetu poslat své politické odpůrce a zbavit se jich. Rozhodnutí je na vás.

Součástí je také pět nových misí v rámci nové kampaně zaměřené na vesmírný závod s ostatními národy. Tady máte za úkol katapultovat Tropico do budoucnosti rychlostí světla, využít různé komponenty ke konstrukci raket a zajistit si náskok. Jen si dejte pozor, v rozhlehlých vesmírných prostorách číhá nebezpečí a nepředvídatelné události. Musíte být připraveni na naléhavé kreativní řešení.

Součástí kosmodromu je devět nových budov, například fúzní reaktor a rekuperátor, jenž uspokojí zvýšenou poptávku po energii, laboratoř pro syntetické potraviny, vertikální zemědělská věž nebo hologramové zábavní centrum pro civilisty, aby se dozvěděli více o vesmíru. Využít můžete ještě nové dekorace a doplňky.