Devítičlenné vývojářské studio Awaceb přináší dobrou zprávu pro všechny, co touží po nezapomenutelné výpravě. Dobrodružná hra Tchia se konečně blíží, vyjde během letošního jara pro PC, PlayStation 4 a PlayStation 5.

Tchia přinese tropické dobrodružství v otevřeném světě, který představuje krásné souostroví. Můžete lézt, plavat a plout na voru, stejně tak převzít kontrolu nad jakýmkoli zvířetem nebo předmětem. A v neposlední řadě si užívat bezstarostného hraní na ukulele.

Tvůrci připravili více než 30 zvířat a stovky předmětů, ze kterých si můžete vybrat, létat kolem jako pták, prozkoumávat oceán jako ryba nebo hledat poklady v kůži psa. Takto musíte využít jedinečné schopnosti každého zvířete/předmětu, prozkoumat ostrovy, vyřešit hádanky, odhalit tajemství a zachránit svého otce před krutým tyranem.

„Tchia je inspirována naší domovinou, Novou Kaledonií, a bylo pro nás nesmírně důležité, aby lidé, kteří na hře pracovali, poznali tuto krajinu, divokou přírodu, kulturu, jazyky a zvyky na vlastní kůži,“ uvedl Phil Crifo, šéf vývoje a spoluzakladatel studia Awaceb.

Nová Kaledonie je malý ostrov v Tichém oceánu. Postavy jsou namluvené místními talenty v tradičních jazycích (buď v drehu, jednom z nejstarších místních novokaledonských jazyků, nebo ve francouzštině). Nebudou chybět titulky v mnoha jazycích, včetně angličtiny, francouzštiny, čínštiny nebo němčiny. Čeština bohužel potvrzena není.

Tady je 11 minut z hraní PS5 verze: