Všichni příznivci lovu nebezpečných monster se již brzy budou moci pustit do práce. Co nevidět vyjde nový díl série Monster Hunter s podtitulem Rise. Capcom si pro fanoušky připravil stream, ve kterém se nejvíce prostoru dočkala nová monstra, z nichž většina spadala do nově představené ledové lokace. Ke slovu se také dostala jízda na wyverně, což je zcela unikátní schopnost, která se v sérii Monster Hunter objevuje poprvé.

Lokace, která byla v průběhu streamu představena, se jmenuje Frost Islands, a jak už její název napovídá, jedná se o místo, kde panuje led a mráz.

Narazit zde budete moci na monstrum chrlící ledové střepy, které vystupuje pod jménem Goss Harag. Dále tu máme Barioth, což je létající wyverna s ostny. Nesmím opomenout ani další wyvernu Khezu, která se skrývá na temných místech a dokáže vás zasáhnout pořádným elektrickým útokem.

Pokud si myslíte že tohle je konec, tak jste na omylu. Lagombi je monstrum, které se dokáže klouzat po sněhu díky svému břichu. Tigrex je velice agresivní wyverna, se kterou není radno si zahrávat, kvůli jejímu velkému poškození, a wyverna Great Baggi vás dokáže překvapit svým sekretem, kvůli kterému přijdete o vědomí.

Na všechna tahle monstra budete moci narazit v lokaci Frost Islands. Než se ale přesuneme dále, jsou tu ještě další dvě příšery, které naleznete v jiných lokacích. Například takový leviatan Mizutsune vylučuje sekret, který tvoří bubliny zhoršující váš pohyb, a Magnamalo je obrněn velice pevným plyn vylučujícím krunýřem.

Konečně byla ukázána i jedna z nových mechanik, kterou není nic jiného než jízda na wyverně. Tu budete moci využít k osedlání některých monster a následně je využít k útoku na jiná monstra. Jak tohle funguje v akci, pěkně shrnuje video, které Capcom ukázal v průběhu streamu a vy ho můžete nalézt kousek níže.

V Monster Hunter: Rise naleznete své útočiště v malebné vesnici, ve které narazíte hned na několik vesničanů, kteří vám pomůžou při vašem dobrodružství. Mezi ně patří Stařešina Fugen, Kogarashi kočičí kuchař, dvojčata, která mají na starost zadávání úkolů, trenér a zároveň Guild Master Rodine a velitel lovců Utsushi.

Pokud vás tohle tak moc navnadilo a nejraději byste si zahráli Monster Hunter: Rise už dneska, tak tu pro vás máme dobrou zprávu. 8. ledna/januára totiž začíná časově omezené demo, které si můžete zcela zdarma stáhnout ze Switch eshopu.

Přečtěte si také: Hernímu průmyslu se v roce 2020 dařilo skvěle

Demo bude dostupné až do 1. 2. a celé ho strávíte v lokaci Shrine Ruins. Jeho součástí bude všech 14 typů zbraní, které si budete moci vyzkoušet napříč čtyřmi různými úkoly. První dva jsou spíše tutoriály, které vás naučí základy souboje a jízdu na wyverně.

Další dva už jsou zajímavější, jelikož se jedná o lovy na velká monstra, které si užijete sami nebo v lokální či online kooperaci. První lov je určen začátečníkům a pokusíte se v něm ulovit Great Izuchi. Zatímco druhý trochu přitvrdí na obtížnosti a postaví vás proti Mizutsune.

Monster Hunter: Rise vychází 26. 3. na Nintendo Switch. Podle uniklých dokumentů může hra později vyjít na další konzole.