Prostřednictvím nového traileru společnost Paradox Interactive láká k předobjednávce Age of Wonders 4. Fantasy 4X strategie s tahovými taktickými boji vyjde 2. 5. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Díky tomu jsme se dozvěděli také cenu. Standardní verze se prodává za 49,99€ na Steamu, 1319 Kč na PS Store a 1429 Kč na Xbox Store. Premium Edition je za 89,99€ na Steamu, 2379 Kč na PS Store a 2574 Kč na Xbox Store.

Při předobjednání standardní i prémiové edice Age of Wonders 4 navíc získáte dodatečnou sadu Arica Rexa. Obsahuje lví plátovou zbroj, atlanskou korunu a císařský plášť.

Dražší edice obsahuje Expansion Pass, jenž vám zajistí přístup k pěti dodatečným balíčkům. Ty budou vycházet od třetího čtvrtletí tohoto roku až do druhého čtvrtletí roku 2024. Harmonogram:

  • Archmage Attire a Dragon Dawn content pack dorazí Q3 2023
  • Expanze Empires and Ashes v Q4 2023
  • Primal Fury content pack v Q1 2024
  • Expanze Eldritch Realms v Q2 2024

Se čtvrtým dílem se Age of Wonders 4 vrací do fantasy prostředí, Age of Wonders: Planetfall z roku 2019 bylo zaměřeno na sci.fi. Dostanete možnost vytvořit si říši podle svých představ tím, že budete přimíchávat různé kulturní rysy, které se později projeví všude, včetně bitev. Správnou kombinací se z vašeho lidi mohou stát kanibalové, ale i mystičtí měsíční elfové. Rozhodnutí je na vás.

Hra si klade za cíl nabídnout hybridní hratelnost mezi komplexní 4X strategií a RPG, ve které budete řešit jak správu království v různých aspektech od ekonomiky po politiku, tak ovládat armádu v tahovém taktickém bojovém systému.

„Vládněte říši podle vlastních představ, prozkoumejte nové magické říše v kombinaci 4X strategie a tahových taktických soubojů a ovládejte frakci, která se s každým tahem rozrůstá a mění,“ dodává tisková zpráva.