Společnost Sega a vývojářské studio Creative Assembly dnes oznámili Total War: Pharaoh. Nejnovější díl známé strategické série vyjde v říjnu letošního roku na PC a bude mít českou lokalizaci ve formě titulků.

Titul láká na možnost ponořit se do starověkého Egypta na vrcholu jeho moci a prožít dramatické události, které hrozí jeho zničením. Díky dynamickým bitvám v reálném čase a tahové správě říše se můžete pokusit povznést nad své protivníky, stát se posledním velkým egyptským faraónem a postavit se kolapsu ikonické civilizace.

„Vláda velkého faraóna Merneptaha se chýlí ke konci a egyptský lid volá po novém vůdci. Mnozí touží po moci trůnu, ale cesta k titulu faraóna je nebezpečná. Objev úchvatně živou rekonstrukci kolapsu doby bronzové a bojuj se společenským rozvratem, čel přírodním katastrofám a snaž se ochránit svůj lid před vlnami nájezdníků,“ láká tisková zpráva.

„Nepřátelské armády nejsou jedinou výzvou, kterou je třeba na bojišti překonat. Veď své vojáky náhlými a dramatickými změnami počasí, jako jsou přívalové deště a písečné bouře, a sleduj, jak přímo ovlivňují okolní terén a mohou způsobit zvrat bitvy. Pozor také na hrozbu ohně, protože v bitvě může dojít k požárům, které se mohou rozšířit po celém bojišti, vypálit lesy a poškodit základy nepřátelských osad.“

VYBERTE SI VŮDCE

Prokaž svou legitimitu a staň se faraónem nebo velkým králem Chetitů a rozšiř svou rostoucí říši na mapě kampaně, která zahrnuje bohatá kulturní centra Egypta, Kanaánu a Anatolie. Můžeš si vybrat z osmi vůdců frakcí, vžít se do jejich jedinečných herních stylů a převzít velení nad různými jednotkami. Ať už okouzluješ dvůr jako bezkonkurenční diplomat, vrháš se do bitvy jako neochvějný velitel nebo rozséváš chaos jako neohrožený vojevůdce, staň se vůdcem, kterého si historie zapamatuje.

OBJEVTE STAROVĚKÝ EGYPT

Na své cestě za trůnem faraóna můžeš objevit nádherně bohatou a živoucí rekonstrukci starověkého Egypta na vrcholu jeho moci. Toto velkolepé vizuální ztvárnění oživuje krásu i krutost nejbouřlivějšího období Egypta, od úrodných břehů Nilu přes větrem ošlehané vyprahlé pouště Sinajského poloostrova až po hornaté skály starověké Anatolie.

PŘIZPŮSOBTE SI KAMPAŇ

Díky úplně nové funkci přizpůsobení kampaní nebudou žádné dvě kampaně stejné. Urči si nastavení svojí hry díky rozšířeným možnostem přizpůsobení kampaně, jako jsou náhodné startovní pozice pro všechny frakce, detailní nastavení zdrojů, možnost hrát si s přírodními katastrofami a mnohé další. Díky velkému množství možností si můžeš zajistit nevýhodné postavení, a tím zvýšit výzvu, nebo se stát nepřekonatelnou mocností a usnadnit si cestu k vítězství.