Už jsme si zvykli, že PlayStation exkluzivity, jež dorazí na PC, jsou terčem talentovaných modderů, kteří se nezastaví před ničím. Platí to očividně i v našich končinách, jak dokazuje YouTuber Sliderv2. Dříve jsme ho znali hlavně jako tvůrce videí zaměřených na vystřižený, nedodělaný, ztracený nebo zapomenutý obsah spojený se všemi díly série Mafia, po čase se ale očividně vrhnul na modderskou dráhu, která se zprvu soustředila hlavně na sérii Assassin's Creed.

V poslední době se zjevně zaměřuje na hru Marvel's Spider-Man od Sony a studia Insomniac Games, která vyšela na PS4 už v roce 2018 a která se letos ve své novější remasterované podobě dostala i na PC. Sliderv2 se tak postaral o to, že se může ulicemi New Yorku prohánět místo Spideyho Desmond Miles z Assassin's Creed, Alex Mercer z Prototype nebo lev Simba z animovaného Lvího krále. Teď tu ale máme něco, nad čím musí poskočit srdce radostí každému vlastenci.

Asi to bylo jen otázkou času, ale Sliderv2 nově do herního Spider-Mana dostal také Toma Angela, konkrétně Toma z originální Mafie z roku 2002. V praxi samozřejmě něco takového nedává moc velký smysl, ale ruku na srdce, kolik modů titulů v otevřeném světě ten smysl dává? Autorovi musíme navíc přidat body za zpracování upoutávky, která využívá nejen originální soundtrack a hekání a nadávání herce Marka Vašuta, ale také dnes už klasickou hlášku „uhni sakra!“, která pochází z nehotové verze remaku Mafia: Definitivní edice z roku 2020, konkrétně z verze, k níž měla před vydáním přístup vybraná média. Včetně Indiana.

Mod, který přidává Toma Angela do PC verze hry Marvel's Spider-Man Remastered, si můžete stáhnout ze serveru Nexus Mods. Sice to nevypadá, že byste při hraní po nainstalování modu opravdu slyšeli Vašutovy repliky, ale hlavní je, že se česká herní legenda snad zase dočká trochy pozornosti. I když je pro nás tentokrát zdroj té pozornosti přece jen poněkud nečekaný.