Tvůrci Apex Legends přicházejí s velkou změnou, která se nelíbí hráčům. Někteří dokonce píšou, že přestanou hrát a hru odinstalují. Vše je kvůli nové podobě Battle Passu. Od 22. sezóny bude rozdělen na dvě části a nebude se dát koupit za in-game peníze.

Jak je u podobných změn zvykem, studio Respawn se dušuje, jak k výrazným změnám dochází kvůli vylepšení zážitku bezplatné multiplayerové střílečky. To si ale komunita moc nemyslí a spíše v tom vidí snahu vytřískat z hráčů další peníze.

Pojďme se na problém detailněji podívat. Hráčům se nelíbí rozdělení Battle Passu na dvě části. První bude spuštěna na začátku sezóny a druhá v její polovině. Každá z nich obsáhne 60 úrovní odměn, zatímco nyní má jeden Battle Pass na celou sezónu úrovní 110.

Tohle by se ještě dalo zřejmě překousnout. Co ale komunita špatně rozdýchává, tak je, že obě části Battle Passu budou placené. Před změnou stál Battle Pass na celou sezónu 10 eur, respektive 950 Apex Coins. Teď bude půlsezónní Battle Pass stát 10 eur. Takže za celou sezónu to bude 20 eur. Zájemci si případně budou moci koupit Premium+ Battle Pass, jenž nahrazuje Premium Bundle). Ten stojí 20 eur za půlsezónu.

Nadále bude existovat i bezplatná úroveň Battle Passu na každou půlsezónu. Co už nebude, tak je možnost si Battle Pass koupit za Apex Coins. Aktivní hráči si totiž na Battle Pass mohli vydělat hraním, případně ho mít se slevou. To se s příchodem 22. sezóny ruší. Prý takové rozhodnutí nebylo jednoduché, má však umožnit prodávat Premium+ za nižší cenu.

Nespokojeným hráčům z toho vychází jedno: Za Battle Pass budou v podstatě platit dvakrát deset eur, respektive 2x 20 eur v případě Premium+. Přirozeně tak nechápou, v čem je tahle změna pro ně lepší. Novou strategii tak označují za tahání peněz. Změnit názor hráčů nepomáhá ani příslib dalších legendárních skinů a dalšího obsahu, jak můžete vidět na obrázku nahoře.

Někteří varují Electronic Arts a Respawn, že změna monetizačního modelu v minulosti pohřbila několik dříve úspěšných free-to-play her. Zatím se ale nezdá, že by se někdo chytl za nos a takto radikální změnu odvolal a omluvil se. Pokud tedy bude někdo naslouchat zpětné vazbě a hlasité kritice.

Každopádně, nová sezóna Apex Legends startuje 6. 8. tohoto roku a nabídne novou mapu District. To je zatím vše, co víme. Téměř měsíc je dostatek času na to, aby si v EA uvědomili, že takhle to asi nepůjde.