Co to bylo za podivný šramot? Kdo to chodí v druhém patře? A opravdu právě na chodbě zablikala světla? Tohle a mnohem více paranormálních jevů vás čeká v nové kolekci pro The Sims 4, která koncem měsíce vyjde na všechny platformy.

NOVÝ TYP POZEMKU

Strašidelný dům! Do teď se jednalo o domy plné pavučin a rozbitého nábytku, nyní však můžete těmto rozpadlým budovám přidat šmrnc a nechat zde působit paranormální jevy. Na pozemku se můžete setkat se zbloudilými dušemi, poltergeisty, duchy předchozích obyvatel, ale hlavně se budete bát. Na duchařské řádění si budete muset počkat do večera, kdy začíná ta pravá legrace.

Vaši simíci si budou užívat blikající světla házející strašidelné stíny na podlahu, v dalších místnostech zase bouchají dveře, i když nikdo další není doma. Co to bylo za divný zvuk? Bohužel ani na zahradě není bezpečno, když se všude plazí tajemná réva a posvátná svíčka již dohořela. Kde se tu vzala ta panenka? Naštěstí na to váš simík nemusí být sám! Pro každého vyděšeného simíka je tu starý, sympatický a mrtvý Claude René Duplantier Guidry. Pod jeho vedením se můžete naučit zkrotit všechny přízraky a zařídit si tak klidný spánek.

POŘÁDEJTE SEANCE

Pokud se vaši simíci nebojí a vy také ne, vezměte pár kamarádů a pořádejte seance. Není nad to, zažít trochu duchařského dobrodružství, když k tomu dům přímo pobízí! Pokuste se vyvolat duchy a komunikovat s nimi a zažijte paranormální jevy na vlastní husí kůži. Některé přízraky mohou být hravé, všetečné anebo přímo zlé, pokuste se s nimi navázat kontakt, nabídněte jim dárky. Pokud se stane, že některý předmět proklejí, uděláte nejlépe, když ho uklidíte nebo přímo zničíte. Při každém úspěšném navázání kontaktu může váš simík také dostat dárek na oplátku od každého zmizelého přízraku.

Díky seancím můžete vycítit náladu přízraků, přivolat ducha Guidryho nebo také přivolat starou známou Kostislavu! Ovšem pozor, seanční stůl může být i zrádný, takže doporučujeme to nepřehánět, abyste se tím duchem nestali i vy sami. Používání seančního stolu zvyšuje simíkovu dovednost Médium. Pokud se vše naučíte, získáte od Guidryho licenci Paranormálního investigátora.

NOVÁ KARIÉRA PARANORMÁLNÍHO INVESTIGÁTORA

Pomozte svým sousedům zbavit se nechtěných návštěvníků ze záhrobí a díky tomu zlepšete jejich duševní zdraví, spánek, ale hlavně si díky tomu vydělejte nějakou tu korunu. Není nad to, utužovat sousedské vztahy a zároveň tím udržovat klid a pořádek. Paranormálním investigátorem se můžete stát po dostatečných zkušenostech v komunikaci s nadpřirozenem a také díky Guidryho licenci. Jedná se o hratelnou kariéru na volné noze, takže případy si budete vybírat z nabídky, stejně jako z jiných kariér na volné noze.

KOSTISLAVA JE ZPĚT

Pamatujete na nemrtvou hospodyňku z předchozích dílů? Je zpět! Čilá a pracovitá je připravená vyjít a zatočit s veškerým nepořádkem, případně se postavit dalším požadavkům svých domácích, a to dokonce zadarmo a bez stravy! Pokud potřebujete Kostislaviny služby, použijte seanční stůl pro její přivolání a ona již udělá vše, co je potřeba.

DALŠÍ NOVINKY

Oblečení, účesy, nábytek, dekorace nesmí chybět v žádném rozšíření, a proto ani tato kolekce není výjimkou. Samozřejmostí jsou i nové předměty související se seancemi a dalšími herními prvky, které tato kolekce nabízí. Mimo jiné, aktualizace, která bude předcházet vydání této kolekce, přidá do hry novou náladovku vystrašený! Tato náladovka bude propojena napříč hrou i s dalšími dodatky, například bouřka již nebude vyvolávat náladovku „napjatý“, ale právě náladovku „vystrašený“. Je také potvrzeno, že simíci, kteří oplývají magickými silami, mohou mít jistou výhodu při snaze přijít paranormálním aktivitám na kloub.

Pokud se nemůžete dočkat, až si kolekci vyzkoušíte, budete si muset počkat do 26. ledna/januára, kdy vyjde na všechny platformy. Do komentářů můžete napsat, jak na vás kolekce působí, zda si ji pořídíte a pokud ano, co vyzkoušíte jako první! Celkově je to velmi obsáhlé rozšíření, pokud porovnáme s předešlými kolekcemi.

Přečtěte si také: Electronic Arts propouští, ruší Star Wars střílečku a uzavřelo studio Battlefieldu