Pokud někdo čekal na konzolové verze budovatelské strategie The Settlers: New Allies, tak se dočkal. Poslední výprava osadníků je od včerejšího dne dostupná ve verzích pro PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch a Amazon Luna. Na současné generaci konzolí hra běží v rámci zpětné kompatibility. Potěšující je přítomnost lokalizace ve formě českých titulků.

Ubisoft hru uvedl na trh bez velkého humbuku. To s ohledem na hodnocení PC verze není zas tak překvapivé (naše recenze). Zájemci si mohou The Settlers: New Allies koupit ve standardní a Deluxe edici. Ta obsahuje navíc balíček skinů Royal Items Sets, Royal Title Set, Three-Day Shard Booster, digitální artbook, digitální soundtrack a Explorer Pack.

PlayStation 4 verze má přibližně 12 GB, Xbox verze přibližně 10 GB a Switch verze přibližně 6,7 GB. Ještě potěší hraní napříč platformami a sdílení postupu, včetně PC. Přes Ubisoft Connect můžete pozvat kamarády do hry bez ohledu na platformu.

The Settlers: New Allies obsahuje kampaň pro jednoho hráče se 13 misemi, ve kterých se lid Eltari musí vydat do nové neprozkoumané země. Čeká ho mnoho překážek, od nájezdů banditů po konfrontace s neznámými kulturami. Potom je tady 13 Skirmish map pro multiplayerové zápasy proti umělé inteligenci i lidským protivníkům až pro 8 hráčů. Hráči hledající výzvu ji najdou v hardcore režimu v sólových nebo kooperativních bitvách s různými scénáři, které pořádně prozkouší jejich připravenost a důvtip.

Na Nintendu Switch je několik omezení. Při odpojení ze zápasu pro více hráčů se hráči na Switchi nebudou moci znovu připojit. Skirmish bitvy pro čtyři hráče budou omezeni na 250 jednotek, standardně je maximum 500 jednotek.