Krásně stylizovaná hra The Plucky Squire, ve které se snoubí pohyb ve 2D a 3D světě, má datum vydání. V novém traileru, oznamujícím příchod hry 17. září/septembera, můžeme také vidět nové záběry, detailně zachycující souboje a nastiňující příběh. Na PlayStation Blogu navíc Sony oznámila, že hra bude už v den vydání dostupná v katalogu her pro hráče, kteří si předplácí alespoň úroveň Extra.

Z ukázky můžeme vyčíst, že náš protagonista se jmenuje Jot a jeho úkolem je zastavit zlého čaroděje Humpgrumpa. A to jak v kresleném světě pohádkové knížky, tak ve 3D světě mimo ni. Hratelnostně titul velmi připomíná starší díly The Legend of Zelda, dokonce i stylizace nechá vzpomenout na remake Link’s Awakening.

PlayStation Blog také přibližuje útoky, které má Jot k dispozici. Odemykat je budete pomocí „inspirace“ v podobě žárovek schovaných po světě. Jot může například svůj meč házet, točit jím kolem sebe nebo sekat ve vzduchu. Útoky půjdou i vylepšovat. Inspiraci také můžete utrácet za concept arty nebo ukázky původních verzí levelů.

The Plucky Squire vychází na PC, Nintendo Switch, PS5 a Xbox Series S/X. Hru vyvíjí studio All Possible Futures, jde o jejich prvotinu. O vydání se stará Devolver Digital, od nich máme například oblíbené série Hotline Miami a The Talos Principle, z novějších kousků si připomeňme Cult of the Lamb.