Hmatovou/haptickou odezvu ovladače DualSense u PlayStationu 5 společně s adaptivními spouštěmi vám včera v recenzi Astro's Playroom popsal detailně Fiola. Zaměřil se na to, jak nový zážitek funguje. Dnes se dozvídáme, že hmatovou odezvu budou podporovat dvě dřívější exkluzivity PlayStationu.

Naughty Dog v současné době nepotvrdilo vylepšenou verzi The Last of Us Part II pro PS5. Ovšem ve zpětné kompatibilitě hra podporuje hmatovou odezvu i adaptivní spouště. Zjistil to redaktor serveru GamesRadar, jenž při boji cítil speciální vibrace, stejně tak při výstřelu ze zbraně a při natažení luku musel překonat odpor triggerů. Podle něj je to úžasné.

Dopad hmatové odezvy je vnímatelný také při využívání motorového člunu. Slyšíte nejen motor lodi, ale v rukou máte cítit také každou překážku a jednotlivé vlny. Plus vývojáři přidali i jednodušší věci, jako je změna barev LED diod.

GamesRadar otestoval také God of War. Severské dobrodružství Krata z roku 2018 nemá podporovat adaptivní spouště, ale lepší vibrace prostřednictvím hmatové odezvy ovladače DualSense mají být znát, zejména se štítem, případně při házení sekery můžete pocítit náraz do gamepadu.

Majitelé PS5 tak mají menší důvod si znovu zahrát The Last of Us Part II a God of War. Zejména příběh Krata si mnozí budou chtít zopakovat před příchodem nového dílu. Santa Monica Studio už dříve odhalilo, že takzvané God of War Ragnarok vyjde v roce 2021 na PS5.

Uvidíme, zda se tato podpora objeví i v dalších exkluzivitách, které vyšly na PS4. Jak už jistě víte, PlayStation 5 vychází v Evropě přesně 19. 11. letošního roku a my vám doporučujeme recenzi samotné konzole, stejně tak recenzi Spider-Man: Miles Morales.

Připomeňme ještě, že The Last of Us Part II i God of War podporují uložené pozice z PS4. Na PS5 tak můžete pokračovat v hraní. Také víme, že samurajská akce Ghost of Tsushima na nové generaci konzole od Sony poběží při 60 snímcích za sekundu. Postará se o to Game Boost.