Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Hitman: The Complete First Season je zdarma na PlayStation Store pro PS4. Hrát můžete do 3. 5. 2020.

- Ubisoft od 1. do 5. 5. nabídne znovu zdarma své hry Assassin’s Creed 2, Child of Light a Rayman Legends. Všechny tři ve verzi pro PC. Po jejich aktivaci vám zůstanou v knihovně na Uplay.

- Na včera oznámeném Assassin’s Creed Valhalla pracuje dohromady 15 vývojových týmů. Tím hlavním je Ubisoft Montreál, kterému pomáhá historicky nejvíce studií v rámci vývoje her od Ubisoftu. Dnes odpoledne se dočkáme prvního trailer a premiérových podrobností.

- Google Stadia se rozroste o PlayerUnknown’s Battlegrounds a několik her od Electronic Arts, včetně Star Wars Jedi: Fallen Order, Madden NFL a FIFA. V květnu budou přidány tituly Zombie Army 4: Dead War, SteamWorld Heist a The Turing Test.

- S Xbox Live Gold si můžete na Xboxu One přes víkend zahrát Kingdom Come: Deliverance, Yakuza 0, Mafia 3 a Sonic Mania.

- Na Steam se vrátily hry LEGO The Hobbit a LEGO The Lord of the Rings. Ty na začátku roku 2019 zmizely z digitálních obchodů, aniž by vydavatel prozradil přesný důvod. Má se za to, že vývojáři bojovali s licencí. Každopádně, oba tituly se prodávají za 19,99 euro.

- Xbox Game Pass má více než 10 milionů předplatitelů, pochlubil se Microsoft a připomenul, že 7. 5. do služby zavítá Red Dead Redemption 2. Krom toho Xbox Live má za poslední čtvrtletí 90 milionů aktivních uživatelů.

- Produktová stránka The Last of Us Part II odhalila, že hra bude na dvou Blu-ray discích. Jeden má být použit čistě na instalaci, zatímco druhý na hraní hry. Na disku PS4 bude potřeba ponechat alespoň 100 GB volného místa, aby se hra nainstalovala, bez ohledu na to, zda budete mít fyzickou nebo digitální verzi.

- Pro Luigi's Mansion 3 vyšel druhý multiplayerový balíček, který přidává tři nové úkoly a kosmetické věci.

- Fanoušci Command & Conquer: Red Alert si jistě budou pamatovat Stalina, kterého si zahrál Eugene "Gene" Dynarski. Tento týden bohužel ve věku 86 let zemřel, měl problémy se srdcem.