The Last of Us Part 1 ve svém prvním týdnu obsadilo první místo v prodejích ve Velké Británii. Na bouchání šampaňského a velkolepé oslavy v Naughty Dog a Sony je ale brzy. PlayStation 5 exkluzivita nemá nijak zvlášť skvělý start.

Christopher Dring z GamesIndustry upozornil, že fyzické prodeje jsou zhruba poloviční oproti tomu, co zaznamenala akce Saints Row o týden dříve.

Dring poukazuje na několik skutečností: The Last of Us Part 1 je remake a hra vyšla výhradně na PS5. I s ohledem na prodeje Ghost of Tsushima a Death Stranding na PS5 radí počkat na digitální prodeje. Ty jsou každým rokem dominantnější.

Já bych upozornil ještě na jednu věc, Saints Row vyšlo na všechny hlavní platformy a v prodeji bylo v úterý, zatímco remake se na trh dostal v pátek. I to mohlo sehrát určitou roli.

Na oficiální čísla si musíme počkat jak u The Last of Us Part 1, tak u Saints Row. Vydavatelství THQ Nordic se akorát pochlubilo, že předobjednávky byly nad očekáváním. Je také otázkou, jaké prodeje u remaku příběhu Joela a Ellie v Sony očekávají.

Nicméně, společnost mu dělá druhá PlayStation exkluzivita, akční adventura/RPG Horizon: Forbidden West s neohroženou Aloy v post-apokalyptickém světě. Třetí místo obsadila druhá novinka: Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection, zatímco Saints Row se propadlo na šestou příčku.

Takhle vypadá celý žebříček za minulý týden ve Velké Británii:

  1. The Last of Us: Part 1 (novinka)
  2. Horizon: Forbidden West (minulý týden 2. místo)
  3. Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection (novinka)
  4. F1 Manager 2022 (novinka)
  5. Mario Kart 8 Deluxe (4)
  6. Saints Row (1)
  7. Nintendo Switch Sports (3)
  8. Lego Star Wars: The Skywalker Saga (10)
  9. Pokémon Legends: Arceus (6)
  10. Animal Crossing: New Horizons (5)