Xbox Game Studios je masivní odvětví Microsoftu, které zahrnuje patnáct studií. Mezi ně patří například Mojang, Obsidian, 343 Industries a také relativně nové studio The Initiative. To má pracovat na tajné hře, která je také označovaná jako čtyřáčková (AAAA).

Z nových zvěstí se ukazuje, o co by vlastně mohlo jít. Už dříve jsme slyšeli, že by měli pracovat na hře zasazené do universa série Perfect Dark. V podcastu The Xbox Two se prominentní insider Rand Al Thor a Jez Corden z Windows Central krátce rozpovídali o tom, co přesně tahle hra bude.

Podle všeho by mělo jít o stealth hru z pohledu třetí osoby zasazenou do prostředí kyberpunku. Zajímavé je, že by měla mít sezónní aktualizace; jakýsi epizodický obsah navíc, který je od sebe oddělený (podobně jako epizody Black Mirror (Černé zrcadlo)), ale propojený v základech.

Zároveň také padly informace, že by nemělo jít o velkou filmovou hru ve stylu Uncharted nebo The Last of Us, a to, že navzdory označení „AAAA“ nejde o konkurenci například pro God of War. Zároveň bychom také měli o hře slyšet první detaily relativně brzy, možná dokonce na letošních The Game Awards 11. 12. v 1 ráno. Tam díky odlišnému podcastu víme, že Microsoft nějaké oznámení chystá.

Je tohle všechno pravda? Bůh ví, nicméně jako zvěsti to zní dostatečně zajímavě.