Bývalí tvůrci Battlefieldu se připravují zahájit druhou sezónu svých bezplatných The Finals. Odstartuje už ve čtvrtek a přinese nejen nový obsah, jako jsou zbraně, gadgety a mapa, ale svět rozšíří také o tajemnou skupinu hackerů CNS, která do multiplayerové destruktivní first-person střílečky přidá první příběhové prvky.

V novém režimu Power Shift dva týmy po pěti hráčích bojují o doprovod plošiny skrz arénu. Každý tým bude tlačit ten druhý opačným směrem. Plošina se může zastavit a také zcela změnit směr. Je nutné si dávat pozor, plošina za sebou táhne vše, co jí stojí v cestě. Zajímavé je, že hráči se mezi respawny mohou vyměňovat, aby byl tým vyvážen.

Nová mapa s názvem SYS$HORIZON je popisována glitchy naplněná, neonově osvětlená městská krajina. Kombinuje vertikální a horizontální hratelnost. Hlavní jsou tady voxelové mosty, které umožňující efektivní pohyb mezi budovami.

S novou mapou a 5v5 režimem souvisí hackerská skupina CNS. Ta získala přístup k assettům a zdrojovým souborům a vytvořila tuhle novou arénu. Díky tomu se můžete vžít do role člena CNS a užít si novou sadu gadgetů a specializaci, kterou lze kombinovat se stávajícím vybavením. Jako hacker budete moci manipulovat s arénou, například vytvoříte průchod mezi dvěma body, můžete nechat dočasně zmizet fyzické předměty, jako jsou zdi nebo stropy, a vytvořit tak nové cesty, nebo ovlivnit gravitaci, abyste překonali překážky, případně si vytvořili obranu.

Se vším tímhle jdou ruku v ruce nové zbraně, vylepšení a opravy. Druhá sezóna v The Finals bude zahájena 14. března/marca na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. Hra vyšla koncem loňského roku a na Steamu v jeden okamžik zaznamenala 242 619 hráčů. V poslední době je to kolem 25 tisíc současně hrajících hráčů za den.