Na akci Xbox & Bethesda Developer_Direct došlo i na MMORPG The Elder Scrolls Online, a tak jsme se dočkali představení nového datadisku s prostým názvem Necrom. Prostřednictvím této nové kapitoly historie světadílu Tamriel nám hodlá Bethesda a vývojářské studio Zenimax Online představit dosud neviděnou část Morrowindu.

Expanze Necrom obohatí hru třeba o novou třídu jménem Arcanist nebo o dvě nové zóny ve východním Morrowindu, jejichž originální názvy znějí Telvanni Penninsula a Apocrypha. Dojde také na dva další společníky, kteří vás mohou následovat do boje. Vše je přitom součástí ságy Shadows over Morrowind (Stíny nad Morrowindem).

Toto dobrodružství vypráví poutavý příběh rozdělený do několika obsahových částí, z nichž první se objeví v podobě DLC Scribes of Fate v průběhu března/marca. Samotný datadisk Necrom pak bude následovat 5. června/júna 2023 ve verzi pro PC a Mac, zatímco 20. června/júna se dočkají také tábory Xboxu a PlayStationu. Za předobjednávku získáte mounta s názvem Sadrith Mora Spore Steed a mazlíčka Sadrith Mora Spore Pony.

DLC Scribes of Fate, jež vyjde 13. března/marca na PC/Mac a 28. března/marca na konzole, nabídne „jen“ dva nové dungeony pro hru PvE čtyř hráčů. Ti se budou muset ve Dvoraně písařů probojovat přes zvrácené akolyty Písařů z Mory nebo se utkat s časovou magií Bala Sunnara. Necrom však v tiskové zprávě slibuje 30 hodin zcela nového příběhového obsahu, jemuž dominuje už zmíněná třída Arcanist. Ta je sedmou a nejnovější třídou TESO a do hry přinese nové mocné schopnosti a herní mechaniky, které čerpají z daedrického prince z říše Oblivion. A protože tradice se musí dodržovat, už nyní tu máme nový cinematic trailer. Podívejte se na něj nahoře.