Článek vznikl v rámci placené spolupráce: Vývojářské studio ZeniMax Online v roce 2014 navázalo na úspěch herní série The Elder Scrolls a vydalo MMORPG ze stejného, fanoušky oblíbeného světa Tamrielu. The Elder Scrolls Online se však zpočátku nedařilo tak, jak by vývojáři očekávali. Hráči si stěžovali na stereotypní prostředí, neoriginální soubojový systém, a především nedostatek obsahu. Hře se však na druhou stranu podařilo vytvořit ucelenou mapu Tamrielu a zajímavý příběh, který hráče po mapě postupně provází.

Příběh v The Elder Scrolls Online se odehrává tisíc let před událostmi The Elder Scrolls: Skyrim a můžeme v něm být svědky mnoha epických soubojů, ale také politikaření. Vývojáři nechtěli, aby po prvotním neúspěchu potenciál hry přišel vniveč a začali proto ihned pracovat na opravných patchích a rozšířeních, které hru udělaly zábavnější a pestřejší. Od roku 2017 studio vydává jedno DLC ročně. Patří mezi ně například první Morrowind, který do hry přidal PvP mód, Elsweyr, rozšiřující mimo jiné hlavní příběhovou linku, ve které se objevují i draci, nebo nejnovější Blackwood z ledna 2021.

Úplně nahoře najdete záznam celého představení s českým komentářem.

Filmový teaser

Po těchto výpravách čeká na hráče další zajímavé a nebezpečné dobrodružství. Legacy of the Bretons je další velké rozšíření, tentokrát se přesuneme do lore a kultury High Rock a po příběhové stránce se vrátíme ke kořenům série.

Po vzoru posledních let je nový obsah pro rok 2022 rozdělen do čtyř velkých aktualizací, počínaje Ascending Tide DLC (14. 3.), které přidá dva nové dungeony a připravuje půdu pro celý letošní rok. 6. 6. (pro konzole 21. 6.) dorazí hlavní kapitola High Isle, po níž přijde dungeon a poté příběhové DLC jako třetí a čtvrtá část. Na rozdíl od posledních kapitol hry se bude High Isle méně soustředit na démonické invaze a více na politické intriky.

Podle kreativního ředitele Richa Labmerta a Pete Hines z Bethesdy má High Isle více působit jako klasická hra ze světa Elder Scrolls. Bretonci jsou tradiční středověká feudální společnost s rytíři, šlechtickými rody a samozřejmě se vší tou politikou, jež je kolem toho. Dobrodružství se odehrává uprostřed války, která rozděluje region High Isle a bude na hráčích, aby svými činy nastolili mír a konflikt ukončili. Pokud to nevíte, tak Bretonci jsou dědicové lidí i elfů.

High Isle je velkým lákadlem. Jde o místo, o němž většina fanoušků ani neslyšela a které ještě nikdo v sérii Elder Scrolls neviděl. Jde o jeden ze čtyř ostrovů, které se nacházejí v souostroví The Systres, jež leží v Abeceanském moři, daleko na jihozápad od Daggerfallu a na severozápad od Summersetu. Ostrov byl zdokumentován pouze v mapě Redguardu. V porovnání s dosavadním prostředím The Elder Scrolls Online je tedy značně odlišný. Souostroví je inspirováno skutečnými středomořskými břehy s útesy, vodopády a plážemi. Tvůrci čerpali inspiraci také z evropské středověké architektury a kultury.

Těšit se můžete na hrady, turnajové arény a bohaté feudální pány a dámy. Díky své poloze je ideálním místem pro tajná mírová jednání, která mají ukončit zuřící válku. Hlavním padouchem je tajný spolek zvaný Ascendant Order. Jde o dobře vyzbrojené fanatiky, kteří chtějí z nějakého důvodu mírová jednání zmařit. Vývojáři vysvětlují, že jsou ochotni zabít tolik lidí, kolik bude třeba, aby k míru nedošlo. Frakci vede Ascendant Lord, tajemná a děsivá postava oděná od hlavy až k patě v tmavém ocelovém brnění.

Nenechte se zmást na první pohled krásným prostředím. Okázalé hrady a modrou oblohu narušují temné stránky této oblasti v podobě ostrova s hustou a smrtící džunglí. Nachází se na severu a jde v podstatě o vězeňský ostrov, na kterém řádí nepřátele bez zákona.

To ale stále není vše. Na hráče The Elder Scrolls Online čekají také dva nová společníci, sopečné průduchy, které budete muset pomoci druidům zavřít, a obrovské množství pokladů, které budete moci najít.

Mezi posledními novinkami je karetní hra Tales of Tribute, jež se odehrává ve světě ESO. Tvůrci se rozhodli připravit titul, který bude spojen s hlavní hrou – prostřednictvím předmětu odemkneme nový obsah, včetně nábytku, transmutačních kamenů, a dokonce i dalších dějových vláken.

Jak se sami můžete přesvědčit, rok 2022 bude pro The Elder Scrolls Online hodně zajímavý. Hru si zahrajete na PC, PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu One a Xboxu Series X/S.

Filmový trailer na Legacy of the Bretons