Polské 11 bit studios, které si udělalo jméno hrami This War of Mine a Frostpunk, v rámci IGN Fan Festu připomenulo The Alters, psychologickou sci-fi adventuru. Bohužel jsme se ale nic nového nedozvěděli. Krátký teaser trailer rozhodně neodpovídá na palčivé otázky vyvolané dvouminutovým oznamovacím trailerem v létě loňského roku.

V dnešním videu vidíme hlavního hrdinu a v pozadí slyšíme filozofickou otázku ohledně chyb. Jinými slovy, budeme čelit následkům své volby. To je odkaz na protagonistu Jana Dolského. Ten čelí okolnostem, jež ho dovedou na životní křižovatku. Po ztroskotání na vzdálené planetě, kde uvízl a zůstal sám, se ocitá v nelehké situaci na život a na smrt.

Jeho jedinou nadějní na přežití je vytvářet alternativní verze sebe sama. Ovšem osobnost každého altera je utvářena různými životními cestami Jana. Ten si plně neuvědomuje důležitost tohoto rozhodnutí.

„Pohled do sebe sama, do své minulosti a zjištění, že jste tím, kým jste, jako součet těchto četných rozhodnutí. A když to uděláte, vyvstane zásadní otázka: CO KDYBY...?“ uvádí starší tisková zpráva.

„Co kdybych změnil svůj život? Co kdybych se vydal jinou cestou? Kým bych byl? Co bych řekl svému jinému já? Co bych se mohl dozvědět, kdybych mluvil se svým změněným já? Co kdybych mluvil se svými mnoha já najednou?! Co kdyby...?“

The Alters nemá stanoveno datum vydání. Na projektu se pracuje přes tři roky v Unreal Enginu 5 a potvrzen zatím byl pouze pro PC.