Je to již více než třináct let od vydání jednoho z nejúspěšnějších indie titulů. Řeč je samozřejmě o Terrarii, která pokořila další významný prodejní milník. V novém příspěvku na oficiálním fóru vývojáři ze studia Re-Logic oznámili prodeje přesahující 58 milionů kopií.

„Ještě jednou jsme nesmírně poctěni a vděčni za vaši neutuchající podporu – je to síla, která nás každý den pohání k vytváření ještě úžasnějších zážitků z Terrarie,“ uvedli vývojáři ze studia Re-Logic.

Upřesnili také, že z 58,7 milionu prodaných kopií jich zhruba 32 milionů pochází z PC verze. Další kopie jsou kombinací platforem od klasických konzolí jako je PlayStation nebo Xbox přes různé handheldy až po mobilní systémy Android a iOS (dokonce i Windows Phone).

Autoři následně zakončili svůj příspěvek tím, že jsou zvědaví, co by se mohlo stát, až hra dosáhne 60 milionů prodaných kopií. Dosáhnout takto vysokého čísla je obrovský úspěch. Terrarie je v tomto ohledu úspěšnější než například Overwatch, Zaklínač 3 nebo Animal Crossing: New Horizons a další.

Tvůrci již dříve oznámili své plány na Terrarii 2. Zatím však nebyly odkryty žádné bližší informace, kromě přechodu na nový engine.