Jakmile se studio Telltale Games vrátilo mezi živé v nové sestavě, oznámilo opětovné zahájení prací na The Wolf Among Us 2. Už nějakou dobu ale víme, že Telltale chystá také herní adaptaci seriálu The Expanse z produkce Amazonu, a to ve spolupráci s Deck Nine Games, tvůrci Life is Strange: Before the Storm a Life is Strange: True Colors.

Nyní tu máme díky Gamescomu nové video, které nabízí bližší komentář tvůrců a záběry z pre-alpha verze hry. V tuto chvíli je těžké říct, nakolik The Expanse: A Telltale Series zachová věrnost stylu Telltale Games, na nějž jsme byli dlouhá léta zvyklí. Na pohled ne úplně dokonalé zpracování místy plastových tváří ale může snadno vyvolat vzpomínky na některé starší série od Telltale.

Video nicméně zahrnuje pohled na hlavní postavy, mezi nimiž najdeme i hrdinku Caminu Drummer, kterou stejně jako v seriálu hraje Cara Gee. Dále se můžete podívat na prostředí zničené vesmírné lodě a prvky hratelnosti, jež zahrnuje nejen tradiční volby dialogových možností, ale třeba i pohyb v nulové gravitaci. A protože jde o příběhovou adventuru, nesmí chybět ani možnost zjistit, co se stalo cestujícím v okamžiku havárie.

The Expanse: A Telltale Series vyjde v létě roku 2023.