Ve skvělé akční plošinovce Astro Bot je celkem 305 robotů, které hráč může v rámci hry posbírat. Mnozí z nich vychází z postav, které se objevily v klasických hrách skrz 30 let existence konzolí PlayStation. Najdeme tam jak hry tvořené přímo Sony, tak i od jiných tvůrců, jako třeba Capcom nebo Konami. Postavy jedné firmy, která vydala tituly klíčové pro PlayStation, tam ale chybí.

Hry od Square Enix byste v Astro Botovi hledali marně. Je to trochu zarážející, když vezmeme v úvahu, jak důležitá byla pro první PlayStation hra Final Fantasy VII a jiné tituly. Hlava Team Asobi Nicolas Doucet si k rozhovoru sedl s novinářem Stephenem Totilem, který se ho vyptával právě na to, proč v Astro Botovi nemůžeme najít Clouda nebo Sephirotha.

Je to těžké komentovat. […] Respektujeme rozhodnutí každého vydavatele,“ odpovídá Doucet. V rozhovoru se vyjádřil, že si původně myslel, že ze všech robůtků, které si ve hře bude přát, se do ní dostane tak polovina. „Nakonec to bylo skoro 100 %, protože tito partneři prostě zvedli ruku a řekli: rozhodně,“ popisuje vývojář.

V rozhovoru vypráví, jak začal skládat seznam sběratelských robůtků. Nejprve ho samozřejmě napadly moderní hvězdy jako Kratos nebo Nathan Drake. Když ale přidal ty postavy, které už na výsluní nejsou, jako Jak and Daxter či Sly Cooper, rychle se dostal přes padesát robotů.

Pak se zaměřil na ty méně známé postavy. „V tom bodě se už bavíte s méně lidmi. Ale ti, se kterými se bavíte, mají ty nejkrásnější vzpomínky,“ líčí Doucet. Ve hře je nakonec přes 170 Astro variací na herní postavy.

Astro Bot vyšel 6. 9. exkluzivně pro PlayStation 5. Podívat se můžete na naši recenzi nebo si třeba přečtěte článek, který jsme pořídili z hromadného rozhovoru s art directorem Sebastianem Bruecknerem. Na posledním State of Play také došlo k oznámení DLC, které přinese odkazy na další PlayStation tituly jako Helldivers 2 nebo Stellar Blade.