Vývojáři z Infinity Ward povýšili herní kosmetické doplňky na novou úroveň. Kam se hrabou i ty nejpropracovanější skiny na interaktivní virtuální hodinky, ve kterých „žije“ zvířátko podobné legendárním tamagoči!

Pokud jste vyrůstali v 90. letech, tak vám tento japonský hit nemusíme představovat. Pro všechny ostatní aspoň krátký popis: tamagoči je elektronická hračka s digitálním zvířátkem, o něž je potřeba se pravidelně starat (krmit, uklízet hovínka, hrát si s ním apod.), jinak bude strádat a nakonec umře.

Tomogunchi (to není překlep) z Modern Warfare funguje obdobně. Rozdíl je v tom, že zvířátko reaguje na vaše počínání během bojů. Musíte jej krmit zabíjením nepřátel, plněním úkolů, killstreaky nebo výhrami. Pokud se vám nedaří, zvířátko je hladové, špinavé, neklidné nebo ospalé. V extrémních případech může dokonce zemřít.

Na začátku je Tomogunchi jen vajíčkem. Po vylíhnutí se dále vyvíjí. I tento proces můžete sami urychlit. Jak? To záleží na konkrétním digitálním zvířátku. Některé reagují na killstreaky, jiné na umístění hráče v TOP 3, pokládání výbušnin nebo obsazování zón. Stav Tomogunchi můžete sledovat přímo během zápasů (akce „Check Watch“), tlačítkem „Watch Interact“ (u konzolí typicky na D-padu) zvířátko krmíte (máte-li čím).

Tomogunchi stojí 1000 COD Points, což je zhruba 230 Kč, pokud si budete virtuální měnu kupovat. Pár set jednotek herní měny se dá ale také získat zdarma v rámci Battle Passu.