Taktická střílečka Ready or Not je jeden z těch titulů, které (alespoň donedávna) působily, jako kdyby se v jednu chvíli objevily a pak úplně zmizely z povrchu Země. K oznámení tohoto nezávislého spirituálního nástupce například série SWAT nebo starších dílů Rainbow Six došlo už před třemi lety a od té doby jsme vlastně o hře moc neslyšeli.

Vypadá to ale, že byl projektu veřejně vdechnut nový život, díky oznámení, že se o jeho vydání postará Team17. Ty můžete znát hlavně jako vývojáře série Worms a také díky jejich úsilí s vydáváním nezávislých titulů jako například Neon Abyss, Golf With Your Friends, Blasphemous, Moving Out nebo My Time at Portia.

Tisková zpráva bohužel více detailů neobsahuje. Ani to, jestli se v důsledku partnerství nějak změnila vize hry, případně jestli to znamená, že se vydání opravdu blíží. Nový gameplay trailer nicméně krásně ukazuje, na co se vlastně můžeme těšit. Vývojáři zároveň znovu vypichují hlavní body, kterými se může hra pyšnit.

Hrát budeme samozřejmě za členy speciálních jednotek, kteří mají za úkol si poradit se širokou škálou nepřátelských situací. Chybět by neměly sekce spoléhající na taktiku a tichý postup; možnosti jít smrtelnou cestou, nebo spíše nepřátele omráčit - rozhodování by mělo být na vás.

Ve vašem arzenálu pak najdete například štíty, granáty a spoustu nástrojů, abyste dokázali se situací správně naložit. Vývojáři také zmiňují, že si hra bude velmi zakládat na realističnosti.

Zmíněná je například penetrace kulek nebo týmová komunikace. Od nynějšího dne by také měli vývojáři sdílet aktualizace z vývoje v pravidelných intervalech. Kdy ale dojde k vydání, které by zatím mělo být v rámci předběžného přístupu na Steamu, zatím nevíme.