Fázi předběžného přístupu brzy opustí taktická střílečka Ready or Not, která vás postaví do role člena zásahové jednotky. Jakožto duchovní nástupce série SWAT, popřípadě starších dílů Rainbow Six, vás hra vezme na nebezpečné mise s různými scénáři. Kromě zabarikádovaných kriminálníků budete muset vyřešit komplikované situace s rukojmími nebo třeba hrozbou výbuchu nálože.

Ready or Not bylo v early accessu od konce roku 2021 a za dobu své existence si prošlo několika kontroverzemi. Když pomineme misi s tematikou střelby na školním pozemku, hra byla před dvěma roky stažena ze Steamu, a to kvůli porušení autorských práv související s tehdy nově přidanou misí, jež se odehrávala v nočním klubu. Krátce nato se ale titul do obchodu vrátil.

Hra se setkávala s negativními názory také proto, že podle mnohých zlehčuje trestné činy, nebo dokonce vybízí hráče k tomu, aby je napodobovali. Přítomnost tvrzení, že Ready or Not „vzdává hold práci obětavých strážců zákona po celém světě a v žádném případě nemá v úmyslu oslavovat zbabělé kriminální činy“, nacházejícím se v oficiálním popisku hry, pravděpodobně odráží zoufalost vývojářského týmu, který byl ze zbytečně skeptické kritiky náplně hry v době psaní už unaven. Je ale férové říct, že tomuto problému odjakživa čelil snad celý žánr stříleček.

Ready or Not vás donutí neutralizovat teroristy nebo jiné kriminálníky buď v sólo v rámci singleplayerové kampaně, anebo se čtyřmi přáteli v kooperativním režimu. Možnost zahrát si ve více lidech zní o něco lákavěji, a to právě kvůli důrazu na promyšlení strategie a správné načasování.

Střílečka Ready or Not se svého plnohodnotného vydání dočká 13. 12., kdy rovněž vyjde update označený jako 1.0. V jeho rámci se počet dostupných misí rozšíří na 18 a stávající úrovně měly být podle vývojářů přepracovány. Odchod z early accessu tvůrci oslavují novým trailerem, který si můžete přehrát níže. Hra je k dispozici pouze pro PC a o budoucím příchodu na konzole nejsou žádné informace.