Společnosti Relic Entertainment a Sega přinášejí video věnované konzolovým verzím Company of Heroes 3. Minutu a půl dlouhé video se zaměřuje na některé funkce, které budou v PlayStation 5 a Xbox Series X/S verzích této válečné real-time strategie dostupné.

Důležitou novinkou pro pohodové hraní je ovládání pomocí ovladače. Má jít o intuitivní systém ovládání, který dále podporuje taktická pauza, jež usnadňuje kontrolu nad tempem hry. Jednoduše můžete zastavit akci, rozdat rozkazy svým jednotkám a budovám a poté se znovu věnovat probíhající bitvě.

Součástí Company of Heroes 3: Console Edition je původní hra, která vyšla na PC v únoru tohoto roku, včetně dvou příběhových kampaní pro jednoho hráče. Jedna je zasazena do severní Afriky a druhá do Itálie. Chybět pochopitelně nemůže multiplayer.

„Company of Heroes 3 přináší příběhy ze série, které se odehrávají přímo v terénu, na zbrusu novém válečném bojišti a odhaluje nové autentické taktiky, frakce a spoustu dosud nevyprávěných příběhů z druhé světové války. Středomoří je místem rozmanitosti, od větrných italských horských průsmyků až po drsné severoafrické pouště a pobřežní výhledy. Na této nové frontě vede rychlost,“ uvádí tisková zpráva.

Company of Heroes 3: Console Edition vyjde 30. 5. letošního roku na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Hráči, kteří si předobjednají fyzickou nebo digitální kopii Company of Heroes 3, obdrží při vydání několik bonusových předmětů.

Digitální prémiová edice obsahuje balíček Devil's Brigade, který obsahuje kosmetické doplňky založené na prvních elitních jednotkách komanda z druhé světové války, a první rozšíření, které má být na konzolové edici spuštěno v roce 2024. Fyzická edice obsahuje balíček Devil's Brigade, vyšívanou nášivku, kovové pouzdro, sběratelskou knihu a oboustrannou mapu.