Co by někteří za takový zájem u svých her dali. Take-Two je ale snaha komunity o oživení titulů proti srsti a aktivně proti modifikacím bojuje. Nově se cílem společnosti, která vlastní Rockstar Games, stal Luke Ross, tvůrce populárních modifikací do Grand Theft Auto 5, Red Dead Redemption 2 nebo trilogie Mafie. Díky těmto modům si zmíněné hry můžete zahrát ve virtuální realitě.

Ross vytváří podobné modifikace již pět let i pro hry jiných vydavatelů, u nich se nesetkal s žádnými problémy. Velká část těchto modů je dostupná jeho podporovatelům na Patreonu. V rozhovoru pro The Verge přiznal, že díky podpoře komunity vydělává kolem 20 000 dolarů měsíčně. Žádný jeho výtvor ale není vytvořen pomocí softwaru vlastněného Take-Two, nemá za cíl nahradit původní hry ani zneužít duševní vlastnictví. Proto se Ross domnívá, že jeho modifikace nic neporušují.

„Požadují, abych ze své stránky na Patreonu odstranil všechna jejich autorská díla. Okamžitě jsem požádal o vysvětlení, protože jsem přesvědčen, že žádné takové materiály nenabízím,“ píše Ross komunitě.

„Nikdy neoznačuji hry jako své výtvory, nepoužívám proprietární kód, modely ani ochranné známky,“ pokračuje autor. Bohužel nemá s oznámením DMCA žádné zkušenosti, není si tak jistý, zda od Take-Two obdrží vysvětlení, v čem problém spočívá. Při čekání na vysvětlení se nabídl Patreon s možností navázat přímý kontakt.

Luke Ross je autorem například modifikace R.E.A.L. pro Grand Theft Auto 5, která přidává podporu virtuální reality. Projekt je ke stažení na Githubu. Ve vývoji pak jsou další mody pro Red Dead Redemption 2, trilogii Mafie a další tituly od Take-Two. Vytvořil také prototyp VR modů pro hry jako Dark Souls, Cyberpunk 2077, Horizon Zero Dawn a Elden Ring.